کد خبر: 510709
|
۱۴۰۰/۰۵/۲۶ ۱۳:۰۶:۰۰
| |

عابدینی، دبیر کمیته علمی کووید-۱۹ اعلام کرد:

شروط تزریق دُز سوم واکسن کرونا در ایران؛ این موضوع برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا بررسی شود/حتی یک دُز واکسیناسیون بین 30 تا 50 درصد روی شدت و مرگ و میر اثر دارد/عرضه "رمدسیویر" با بیمه‌ در داروخانه‌های معتبر/نظرمان این است که "فاویپیراویر" را در فا

دبیر کمیته علمی کووید - 19 به شبهاتی مبنی بر عدم تشکیل جلسه این کمیته در سال جاری پاسخ داد و درباره دستور وزیر بهداشت درباره بررسی تزریق دوز یادآور واکسن کرونا در برخی گروه ها، توضیحاتی را ارایه کرد.

شروط تزریق دُز سوم واکسن کرونا در ایران؛ این موضوع برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا بررسی شود/حتی یک دُز واکسیناسیون بین 30 تا 50 درصد روی شدت و مرگ و میر اثر دارد/عرضه "رمدسیویر" با بیمه‌ در داروخانه‌های معتبر/نظرمان این است که "فاویپیراویر" را در فا
کد خبر: 510709
|
۱۴۰۰/۰۵/۲۶ ۱۳:۰۶:۰۰

اعتمادآنلاین| عاطفه عابدینی در نشستی خبری گفت: کمیته علمی کشوری کووید - 19 از ابتدای بروز بیماری در کشور تشکیل شد و فعالیت داشت. این کمیته از اردیبهشت 1400 نیز یک ساختار جدیدی با اعضای جدید را تشکیل داده است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به برخی اظهار نظرها که عنوان کرده بودند کمیته علمی کرونا تعطیل شده و جلسات آن با حضور اعضا برگزار نمی شود، ضمن رد این موضوع، گفت: به هیچ عنوان این چنین نیست؛ ساختار این کمیته تغییر کرده و در قالب 13 زیر کمیته تخصصی فعالیتهایش ادامه دارد. جلسات گذاشته می شود و به جزییات درباره درمان ها و مسایل کووید مانند سلامت روان، زنان و بارداری و کودکان و ...بحث و تبادل نظر می شود و نتایج در قالب یک سری دستاوردهایی به صورت دستورالعملهای درمانی و ... منتشر شده است.

عابدینی ادامه داد: یک سری سوالات روز و درمانها هم هست که باید به صورت مشخص گفته شود مانند عوارض واکسنها و اطلاعات مورد لزوم واکسنها که به ترتیب منتشر و به مراکز درمانی ارسال می شود. در نظر داریم برای کمیته علمی سایت جدا یا پیجی از وبدا را داشته باشیم که راحت تر با متخصصان و مردم ارتباط داشته باشد.

وی افزود: تریبون اصلی کمیته علمی نیز خود وزارت بهداشت است که تصمیمات و دستورالعملها را اعلام می کند. یکی از وظایف ما بالا بردن توان علمی کادر درمانی و خدمات پرستاری و پزشکی است و در این زمینه با همکاران مان و کادر درمان در تماس هستیم.

عابدینی مجددا گفت: گاهی این شبهه ایجاد شده که کمیته علمی امسال تشکیل نشده است؛ در صورتی که اینگونه نیست و با قوت تمام و بیشتر از قبل راه ادامه می یابد. اما برخی اساتید چون در پلتفرمهای واکسن فعال شدند بودند، تصمیم بر آن شد که از همکاران درگیر در امر درمان و تشخیص بیماری در کمیته استفاده شود. به همین منظور تلاش شد از فیلدهای بهداشتی درمانی سراسر کشور استفاده کنیم و در این راستا تغییراتی در اعضا داده شده است.

وی در پاسخ به سوال درباره تزریق دُز سوم (یادآور) واکسن کرونا در برخی کشورها و دستور وزیر بهداشت برای بررسی این موضوع در ایران، گفت: در سازمان جهانی بهداشت برای افراد در خطر بالای 50 سال و افراد دارای نقص سیستم ایمنی تزریق دُز سوم مجاز شناخته شده است و وزیر بهداشت هم توصیه داشتند این موضوع برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا بررسی شود. این امر نیاز به مطالعات و منابع بیشتر واکسن دارد و لازم است واکسیناسیون جامعه نیز سرعت بیشتری یافته باشد و ان شاءالله با تصمیمات دولت جدید برای تامین واکسن، میزان واکسن بیشتری به دستمان خواهد رسید.

عابدینی گفت: در این زمینه نوع واکسن خاصی مطرح نیست که اگر کسی فلان واکسن را زده بود دُز سوم را دریافت کند؛ ولی برای اینکه دُز سوم تزریق شود شاید از بعضی پلتفرم‌ها انتخاب شود برای تزریق به همه‌ واکسن‌ها.

وی افزود: حتی یک دُز واکسیناسیون بین 30 تا 50 درصد روی شدت و مرگ و میر اثر دارد و به این معنی نیست که اگر روند کند است آنهایی که اول واکسن زدند دیگر واکسیناسیون شان کارایی ندارد. این امر توجیهی برای دیرکرد واکسیناسیون نیست و خواهش می‌کنم واکسیناسیون سرعت بیشتری پیدا کند و خدا را شکر در روزهای اخیر این روند سرعت بهتری یافته است.

عابدینی در پاسخ به سوال دیگر درباره داروی فاویپیراویر و اخباری از سازمان بیمه سلامت مبنی بر خروج آن از پوشش بیمه، اظهار کرد: فاویپیراویر از پوشش بیمه خارج نشد. ما تغییری در پروتکل درمانی از خرداد 1400 قائل نشدیم.

بیان علمی باید مستند بر مدارک باشد اینکه در اینستاگرام با مشاهدات محدود هیاهو کنیم درست نیست. کمیته علمی کرونا تحت تاثیر هیاهوها نیست‌. نظر شخصی من این است که چون فاویپیراویر داروی ضد ویروس خوراکی است با توجه به رشد سریع ویروس و مقدار بسیار بالای ویروس دلتا خیلی نمی‌تواند موثر باشد؛ چون شاید به سطح خونی مناسب نمی رسد. فاویپیراویر داروی ضد ویروسی است که بر آنفلوآنزا تاثیر قطعی دارد ولی درباره کووید19 این کار را نمی‌کند. زمانی که تکثیر ویروس کرونا صورت گرفته و بیمار دچار نارسایی ریه شده است، فاویپیراویر اثر ندارد.

وی افزود: اما از نظر مستندات باید گفت این دارو بیشتر در آسیای شرقی استفاده می‌شود و هیچ‌وقت در دستورالعمل‌های توصیه شده ایران قرار نگرفت‌ و همیشه اظهار کردیم مطالعات بر آن در حال انجام است و مطالعات بالینی بر بیماران سرپایی انجام دادیم که هنوز نتایج آن مشخص نشده است. بر اساس مدارک ما بیشتر مطالعات نشان می‌دهد فاویپیراویر اثر چندانی بویژه بعد از 3 روز اول بیماری نداشته است و این موضوع در ویرایش خرداد 1400 آمده است.

وی گفت: ما نظرمان این است که فاویپیراویر را در فاز بستری به بیمار ندهید و در فاز سرپایی هم تحت مطالعه است. در مورد پوشش بیمه هم مشخص شد تا در ستاد ملی بررسی شود.

عابدینی همچنین درباره هزینه های بیشتر از یک میلیون تومانی برای هر دوز رمدسیویر گفت: داروی رمدسیویر نیز تحت پوشش بیمه است و با مراجعه به داروخانه معتبر باید با بیمه ارائه شود و تغییری در پوشش بیمه‌ها اتفاق نیفتاده است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها