دورهمی خانوادگی با طعم کرونا
به گفته یک مشاور روانشناختی، فارغ از خطراتی که ویروس کرونا در خود دارد، فرصتی را برای باهم بودن خانوادهها ایجاد کرده که باید سعی در ایجاد فضایی شاد همراه با آرامش داشته باشیم.
اعتمادآنلاین| شیوا ابراهیمی اظهار کرد: شیوع ناگهانی ویروس کرونا موجی از نگرانی و اضطراب را به فضای خانوادهها روانه کرد که این نگرانیها کاملا طبیعی است.
وی عنوان کرد: تفاوت انسانها با سایر موجودات در قوه عقلی آن است و انسان میتواند با بهرهگیری از قوه عقلی خود هیجانات خود را کنترل و مواقع بحرانی را مدیریت کند.
ابراهیمی افزود: از آنجا که هرکسی برای سلامتی خود و اعضای خانوادهاش ارزش زیادی قائل است در این شرایط بحرانی استرس و نگرانی امری طبیعی است اما باید سعی کنیم با تسلط بر هیجانات خود بتوانیم اموری را که برای پیشگیری از بحران نیاز است به خود و خانواده القا کنیم.
این مشاور خانواده بر الگوپذیری فرزندان از والدین تاکید کرد و گفت: بدون شک والدین الگوهای رفتاری داخل خانواده هستند از این رو در درجه اول باید والدین سعی در کنترل استرس خود داشته باشند.
به گفته وی، بسیاری از والدین بر این باور هستند که کودکان قادر به درک استرس و اضطراب موجود در والدین خود نیستند این در حالی است که کودکان نسل جدید بسیار باهوش و کنجکاو هستند و حتی گاها رفتارهای واقعی و تظاهری والدین را در برخورد با خود که ممکن است توام با آرامش واقعی یا ظاهری باشد به راحتی تشخیص دهند.
شیوا ابراهیمی با اشاره به ضرورت ماندن اعضای خانواده در خانه به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا ویروس تاکید کرد: خانوادهها باید در شرایط سختی که در آن قرار دارند با انجام تکنیکهای کنترل استرس و یا تمرین تکنیک ریلکسیشن یا حرکتهای آرامسازی سعی در کنترل استرس و مانع هجوم افکار منفی به ذهن خود شوند.
وی تصریح کرد: کلمات از قدرت جادویی خارقالعادهای برخوردارند و قادرند فرد را در هم شکسته و یا آرامش را در وی حاکم سازد.
ابراهیمی عنوان کرد: خودگویی مثبت و استفاده از کلمات تاکیدی و مثبت در جمع خانوادگی به ویژه در برخورد با کودکان بسیار موثر و سبب کنترل استرس در خانواده خواهد شد.
به گفته وی، والدین ضمن واقعبینی و درک حقیقت با خودگویی مثبت و استفاده از کلمات امیدبخش این حس را به کودک القا کنند که ضمن قبول شرایط پیش آمده توانایی پیشگیری و کنترل اوضاع بحرانی را نیز دارند.
این مشاور روانشناختی ادامه داد: استفاده از کلمات مثبت و بهرهگیری از قدرت جادویی واژگان میتواند تاثیر بسزایی در ایجاد روحیه قوی در اعضای خانواده داشته باشد پس تا جایی که امکان دارد در ایجاد فضایی شاد در خانواده کوشا باشیم و از کلمات منفی و استرسزا دوری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خودگوییهای مثبت و استفاده از کلمات مثبت در مواقع بحرانی ابزار قدرتمندی برای ایجاد تحول سلامت روانی انسان است.
ابراهیمی با تاکید بر این که اخبار و اطلاعات منفی را نباید در نزد کودکان دنبال کرد گفت: کودکان از قوه تحلیل ضعیفی برخوردارند و ممکن است با مشاهده حوادث استرس و احساسات منفی به آنها هجوم آورده و احساس ناتوانی کنند.
وی تاکید کرد: سعی کنیم اخبار حوادث را در زمانی که فرزندان شاهد آن نیستند دنبال کنیم.
این روانشناس بر ایجاد فضای شاد خانوادگی در این شرایط بحرانی تاکید و اظهار کرد: گاه فیلمهای کمدی، جوک و مطالب خندهدار سبب ایجاد فضای شاد و محیطی نسبتا آرام خانوادگی خواهد شد.
به گفته وی، لبخند سبب افزایش هورمونهای شادیآور و کاهش هورمون استرس خواهدشد و حس و حال خوبی را در فرد ایجاد میکند.
شیوا ابراهیمی عنوان کرد: منشا بسیاری از بیماریهای روانتنی، عصبی-فکری است و با بیماری جسمی کاملا متفاوت است و به شدت به اینگونه افراد حضور در فضاهای شاد توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه بیکاری سبب هجوم افکار منفی به ذهن میشود خاطرنشان کرد: در این روزهای بحرانی که خانوادهها مجبورند در خانه بمانند برای رهایی فرزندان از تنهایی و انزوا باید با سپردن مسئولیتهایی هرچند کوچک آنها را سرگرم کرده و از گوشهگیری و انزوا نجات دهند زیرا هرقدر بیشتر سرگرم باشیم کمتر دچار افکار مخرب و منفی خواهیم شد.
به عقیده این مشاور روانشناختی مشاعره، نقاشی، بازیهای بومی محلی، کارهای آموزشی و ایجاد سینمای خانگی در سرگرمی افراد خانواده در این روزهای سخت بسیار موثر است.
وی بر تخلیه انرژی و هیجانات کودکان تاکید کرد و یادآور شد: کودکان در هر حال و در هر زمانی نیازمند تخلیه هیجانات خود هستند لذا با انجام بازیهای مناسب کودکان سعی در سرگرم کردن آنان داشته باشیم.
شیوا ابراهیمی بر تاثیر موسیقی بر روح و روان آدمی تاکید کرد و ادامه داد: موسیقی در آرام کردن شرایط بحرانی تاثیر بسزایی دارد و همچنین انجام ورزشهای خانگی همراه با موسیقی نیز میتواند بر ایجاد فضایی شاد در خانواده موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با دریافت نکات بهداشتی بهروز و بیان آن به شیوهای کودکانه و جذاب سعی در آموزش رعایت نکات بهداشتی به کودکان به شیوهای که استرس را به آنها القا نکند، داشته باشیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید