کد خبر: 363874
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۵ ۰۸:۳۰:۵۲
| |

وطن‌پور، رئیس دفتر توسعه فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت خبر داد:

ساخت داروهای مرز دانش توسط دانش‌بنیان‌ها/ 3دانشگاه در کشور زیرساخت‌ تولید مواد اولیه دارویی دارند

حسین وطن‌پور، رئیس دفتر توسعه فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به فعالیت حدود 240 شرکت دانش‌بنیان و هسته فناور در حوزه علوم دارویی، خاطرنشان کرد: در حوزه ماده اولیه، سه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تبریز و تهران دارای تمام زیرساخت‌های حوزه مواد اولیه دارویی هستند.

ساخت داروهای مرز دانش توسط دانش‌بنیان‌ها/ 3دانشگاه در کشور زیرساخت‌ تولید مواد اولیه دارویی دارند
کد خبر: 363874
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۵ ۰۸:۳۰:۵۲

اعتمادآنلاین| حسین وطن‌پور، رئیس دفتر توسعه فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت، با بیان اینکه در حوزه علوم دارویی حدود 230 الی 240 شرکت دانش‌بنیان و هسته فناور در طیفی از ساخت ماده اولیه گرفته تا تولید محصول نهایی فعالیت دارند، گفت: داروهایی که شرکت‌ها می‌سازند غالباً داروهای مرز دانش هستند که به تازگی از قالب پتنت خارج شده‌اند؛ به عبارتی این داروها قبلاً در دنیا مورد مطالعه قرار گرفته و تأیید شده هستند. در این حوزه ما بر روی سیمیلارها یا مشابهات (similar) کار می‌کنیم که کار بسیار باارزشی است و وابستگی ما را به خارج از کشور کاهش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تعداد محدودی دارو مراحل تحقیق و پژوهش را طی می‌کنند و در واقع در صورتی که یک محصول دارویی نو (novel) باشد، طبیعی است که مسیر قانونی‌ برای مورد تأیید قرار گرفتن را طی می‌کند که این مسیر طولانی‌تر است.

رئیس دفتر توسعه فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت افزود: فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه تولید دارو صرفاً شامل تولید محصول نمی‌شود، بلکه به مؤلفه‌های مختلفی پاسخ می‌دهد؛ از جمله آن که خروج ارز از کشور را کاهش می‌دهد و اشتغال‌زا هم هست.

وطن‌پور گفت: به طور کلی سه گروه دارو داریم؛ مواد اولیه دارویی، اکسیپیان‌های دارویی و داروهای بیولوژیک. دو گروه اول بیشتر از لحاظ شیمیایی قوی هستند. منظور از اکسیپیان‌های دارویی، هر ماده کم وبیش خنثی است که به مواد دارویی اضافه می‌شود تا به آن‌ها قوام و شکل ببخشد. اکسیپیان‌های دارویی مواد جانبی داروست و خواص درمانی ندارد.

وی افزود: گروه سوم یعنی بایو تک‌ها هم اخیراً عرصه خوبی از فعالیت دارویی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس دفتر توسعه فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت در پایان با اشاره به آمایش دانشگاه‌ها در حوزه علوم دارویی، گفت: در این حوزه دانشگاه‌ها را به صورت محصول به محصول آمایش نکرده‌ایم، اما در حوزه مواد اولیه دارویی، سه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تبریز و تهران از تمام زیرساخت‌های لازم برخوردار هستند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها