کاهش شیوع هپاتیت B و C در خون های اهدایی
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : میزان شیوع هپاتیت B و C در خون های اهدایی در کشور در سال گذشته (1397)کاهش داشت.
اعتمادآنلاین| بشیر حاجی بیگی افزود : درصد موارد مثبت تاییدی هپاتیت B در خون های اهدایی در کشور در میان اهداکنندگان خون در سال گذشته 45در 100هزار اهداکننده خون بود که این میزان در سال 1382درحدود 800در 100هزار اهداکنننده خون بود.
وی ادامه داد: این موضوع که نشان می دهد دارای شیب کاهشی است و امیدواریم با اجرای کامل طرح واکسیناسیون هپاتیت B در کشور در مهر ماه امسال، میزان شیوع هپاتیت بی در بین اهداکنندگان مستمرخون تا سال 1400به صفر برسد.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : طرح واکسیناسیون هپاتیت B از مهرماه در بین اهدا کنندگان مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) در سراسرکشور در سال 1396آغاز شد و تا کنون هم 45درصد موفقیت داشته است.
وی افزود : همچنین موارد تاییدی مثبت هپاتیت C در خون های اهدایی در کشور در میان اهدا کنندگان خون در سال گذشته 17در 100هزار اهدا کننده خون بود که این میزان در سال 1382حدود 180 در 100 هزار اهدا کننده خون بود که نشان می دهد دارای شیب کاهشی بوده است.
حاجی بیگی خاطرنشان کرد: شیب کاهشی هپاتیت B در میان اهدا کنندگان خون ناشی از شروع واکسیناسیون نوزادان هپاتیت B در سال 1372 توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین انتخاب اهدا کنندگان سالم توسط مراکز انتقال خون و حضور اهدا کنندگان مستمر خون در مراکز انتقال خون و اهدای خون این هموطنان نوع دوست بوده است.
به گزارش ایرنا، هپاتیت های ویروسی از عمده ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان و کشور محسوب می شود، بیماری که در 10 سال اخیر بیشتر از مجموع تلفات بیماری های ایدز، تب دنگ و مالاریا قربانی گرفته است.
هپاتیت بیماری شایعی است که در اثر انواع ویروسها، داروها، الکل و جایگزینی بافت چربی و مواردی از این قبیل در کبد ایجاد می شود و یکی از اصلی ترین عوامل سیروز، سرطان کبد، نارسایی کبدی است که به دنبال ابتلا به هپاتیت های ویروسی رخ می دهد. هم اکنون درجهان 240 میلیون نفر مبتلا به هپاتیت مزمن B و 170 میلیون نفر مبتلا به هپاتیت C مزمن زندگی می کنند و متاسفانه هرساله حدود یک میلیون نفر به علت هپاتیتهای B و C جان خود را از دست می دهند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید