کد خبر: 224958
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۷ ۱۵:۵۹:۰۰
| |

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد:

فعالیت 1400 مدیر مسئول زن در رسانه‌های کشور

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حضور بانوان در عرصه خبر و روزنامه‌نگاری بسیار پررنگ بوده و 1400 مدیرمسؤول زن در کشور فعال است.

فعالیت 1400 مدیر مسئول زن در رسانه‌های کشور
کد خبر: 224958
|
۱۳۹۷/۰۵/۱۷ ۱۵:۵۹:۰۰

اعتمادآنلاین| محمد سلطانی‌فر معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در قم ظرفیت های خوبی در حوزه خبر وجود دارد و از سوی مسؤولان نیز نگاه ویژه‌ای به قم هست.

سلطانی فر افزود: این استان 295 رسانه مکتوب دارد که از بین 6 هزار روزنامه مکتوب در کشور آمار قابل قبولی در قم است و رشد خوبی در عرصه رسانه‌های مکتوب را نشان می‌دهد. همچنین در مورد رسانه‌های آن‌لاین و پایگاه خبری در قم ظرفیت خوبی دیده می‌شود؛ به ویژه حضور بانوان قمی با توجه به کسب رتبه‌های بالا در حوزه خبر مشهود است.

معاون امور مطبوعاتی بیان کرد: بانوان روزنامه‌نگار نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند و در حال حاضر حضور بانوان در عرصه خبر و روزنامه‌نگاری بسیار پررنگ بوده و 1400 مدیرمسؤول زن در کشور فعال است. البته سهم بانوان نسبت به مردها در این بخش پایین است اما نسبت به کشورهای دنیا رقم بالایی وجود دارد بانوان به ویژه در حوزه روزنامه‌نگاری می‌توانند موفق‌تر دیده شوند.

معاون امور مطبوعاتی یادآور شد: بیش از 55 درصد از افرادی که در تحریریه‌ها مشغول به کار هستند را بانوان تشکیل می دهند و در این حوزه حرفی برای گفتن دارند.

او خاطرنشان کرد: روزنامه‌نگاری ما با دوران گذشته متفاوت و کار بسیار سخت تر شده است تعداد منابع خبری در گذشته محدود بود، امروز 42 خبرگزاری دارای مجوز در کشور فعال است که از کل خبرگزاری های اتحادیه اروپا بیشتر هستند همچنین بیش از 2300 پایگاه خبری مجوز گرفتند که دو برابر این تعداد به صورت غیر مجاز فعالند.

وی با بیان اینکه بیش از 50 میلیون نفر در کشور در فضای مجازی تولید خبر می‌کنند، تصریح کرد: از طرفی شاهد پدیده‌های جدیدی به نام روزنامه‌نگار شهروندی و یا خبرنگار مدیرمسؤول هستیم؛ کار خبرنگاری به معنای حرفه‌ای دیگر همانند گذشته نیست دوستانی که حرفه‌ای کار می‌کنند در گذشته با آموزش اصول خبر، روزنامه نگار می شدند و امروز این حرفه جایگاه سخت تری دارد.

وی خاطرنشان کرد: خبرنگار باید با آخرین تکنولوژی روز دنیا آشنا باشد و خود را با همه اپلیکیشن های دنیا و پدیده های نوین موشن‌گرافی و انتوگرافی تطبیق دهد و دریایی از اطلاعات را در یک صفحه انتوگرافی جای دهد.خبرنگار حرفه‌ای باید خود را محدود به تلگرام و واتساپ نکند و همه فضاها را به خوبی بشناسد و با آخرین تکنولوژی‌های روز و روزنامه‌نگاری پهبادی و روزنامه نگاری و تولید محتوا آشنا باشد.

سلطانی فر ادامه داد: فقط با تکس نمی توان کار را پیش برد در سال 2019 با این هجم از دیتا 90 درصد از فضای مجازی متعلق به تولید فیلم و ویدئو است و باید یاد بگیریم با ویدئو و ارزش افزوده صحبت کنیم و فیلم و متن را آمیخته کنیم و با زیرنویس ها آشنا شویم.

وی توضیح داد: بدون این ها نمی توان نام خبرنگار را بر خود گذاشت، یادگیری روش ها و اصول خبرنگاری و آخرین متدها مهم است؛ دوره‌ی شیوه هرم وارونه گذشته است و الماس خبری و شیوه های وب نویسی و شیوه‌های عمیق تکلنولوژی های مبتنی بر وب را باید بیاموزیم.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: باید یاد بگیریم در این فضای پر از منبع و با این آلودگی‌ها، خبردرست و نادرست و سره و ناسره و خوب و بد و حقیقت از شایعه را تشخیص دهیم و برای اعتبار رسانه و خودمان از اخبار درست استفاده کنیم. بسیاری از روزنامه ها و پایگاه‌های خبری امروز قربانی فضای توام با آلودگی شده اند و درست و نادرست را نمی توانند تشخیص دهند به همین دلیل کار خبرنگاری سخت شده است.

سلطانی فر تصریح کرد: امروز دیگر داشتن یک میکروفن و ضبط و قلم و دوربین به تنهایی افراد را خبرنگار نمی کند اگر خبرنگار می خواهد در شرایط فعلی برند شود فراتر از این باید گام بردارد. تلاشگران عرصه قلم باید بدانند کار خبرنگاری با مخاطرات سخت و طاقت‌فرسا روبه‌روست و درآمد آن‌ها در فضای نابسامان اقتصادی در پایین‌ترین رده‌ها قرار دارد و هیچ چیزی جز عشق این مسیر را هموار نمی‌کند اگر عاشق این شغل نباشید خبرنگاری طاقت فرسا خواهد بود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها