اعلام آمادگی بلغارستان برای میانجیگری میان روسیه و اتحادیه اروپا
رئیسجمهوری کنونی و نامزد انتخابات ریاستجمهوری بلغارستان خواستار مذاکره بروکسل با مسکو شد و برای میانجیگری میان روسیه و اتحادیه اروپا اعلام آمادگی کرد.
رئیسجمهوری کنونی و نامزد انتخابات ریاستجمهوری بلغارستان خواستار مذاکره بروکسل با مسکو شد و برای میانجیگری میان روسیه و اتحادیه اروپا اعلام آمادگی کرد.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، «ایلیانا یوتووا» رئیسجمهوری کنونی و نامزد انتخابات ریاستجمهوری بلغارستان خواستار ایفای نقش صوفیه به عنوان یک کانال ارتباط دیپلماتیک میان اتحادیه اروپا و روسیه شد.
یوتووا در اظهاراتی در آستانه دور دوم انتخابات ریاستجمهوری بلغارستان گفت رهبران اروپایی باید تماس با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را از سر بگیرند.
وی با تأکید بر اهمیت برقراری مجدد ارتباطات دیپلماتیک با مسکو اظهار داشت که اگر این کانالها از طرف کل اتحادیه اروپا فعال شوند، اثربخشی بیشتری خواهند داشت.
رئیس جمهوری بلغارستان اعلام کرد که صوفیه میتواند در این زمینه نقش یک مجرای دیپلماتیک را ایفا و به تسهیل گفتوگو میان مسکو و کشورهای اروپایی کمک کند.
بلغارستان از اعضای اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و جنگ اوکراین و مناسبات با روسیه از موضوعات اختلافبرانگیز در فضای سیاسی این کشور به شمار میرود. ایلیانا یوتووا پس از کنارهگیری رومن رادف در ژانویه ۲۰۲۶ (دی ۱۴۰۴) ریاستجمهوری را بر عهده گرفت. دور نخست انتخابات ریاستجمهوری بلغارستان در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۶ (۳ آبان ۱۴۰۵) برگزار شد و یوتووا با کسب بیشترین آرا به دور دوم راه یافت؛ رقابت نهایی او با آندری گیوروف برای اول نوامبر ۲۰۲۶ (۱۰ آبان ۱۴۰۵) برنامهریزی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید