کد خبر: 702189
|
۱۴۰۳/۱۲/۱۲ ۱۴:۱۱:۱۶
| |

آمار افراد دچار شوک عصبی در 1403 روند افزایشی داشته!!

طبق آماری که ناشی از شوک عصبی به دست آمده، شوک عصبی در بین جوانان هست و افزایش چشمگیری داشته است.

آمار افراد دچار شوک عصبی در 1403 روند افزایشی داشته!!
کد خبر: 702189
|
۱۴۰۳/۱۲/۱۲ ۱۴:۱۱:۱۶

طبق آماری که در سال 1403 در مورد افراد دچار شوک عصبی وجود دارد، معمولاً از 5 بیماری که درگیر مشکلات عصبی و مغزی هستند، حداقل یک الی دو شخص از رده سنی جوان هستند. افزایش روند آمار شوک عصبی در جوانان در سال 1403 در جدول زیر کاملاً مشهود است. در طی ده سال اخیر آمار شوک عصبی به خصوص در رده سنی جوان از 23 درصد به 76 درصد رسیده است، به طوری که جوانان اغلب درگیر فراموشی زودگذر و پرخاشگری های گسترده می شوند. مشکل در گفتار و تکلم از دیگر مواردی است که طبق پژوهش های دکتر دشتله، بهترین متخصص گفتار درمانی در تهران به دست آمده و  بیشتر مربوط به سنین جوان بوده و به دلیل بروز شوک های زودگذر رخ می دهد. جدیدترین آمار افزایش شوک عصبی در افراد در جدول زیر از مشخص است.

 

بررسی شوک عصبی در سال‌های مختلف     درصد شوک عصبی در کل جامعه جامعه درگیر شوک عصبی
1393 تا 1400 23 % شوک عصبی اغلب رده سنی میانسال و گاه جوان
1400 تا 1402 52 % شوک عصبی و اختلالات روانی از رده جوانان تا میانسال
1402 تا 1403 76 % حمله عصبی، اختلالات روانی و مشکلات جسمی رده سنی کودک، نوجوان و جوانان

علائم شوک عصبی را دقیقتر بشناسید!

افزایش آمار افراد دچار شوک عصبی یا (nervous shock) در 1403 به طور قابل توجهی سبب شد تا نشانه های شوک عصبی دقیقتر بررسی شود. شوک عصبی به یک واکنش شدید گفته می شود که ممکن است بر اثر وقوع یک سری اتفاقات استرس زا و یا حوادث تکان دهنده باشد. شخصی که دچار شوک عصبی شده است یک سری تغییرات فیزیولوژیکی را در بدن خود احساس می کند. افرادی که با شوک عصبی دست و پنجه نرم کرده اند حتی رفتارشان نیز دستخوش تغییر می شود. 

علائم شوک عصبی

از علائم شوک عصبی در افراد مختلف می توان اینطور گفت که هر شخص ممکن است رفتار متفاوتی از شخص دیگر داشته باشد، یعنی نشانه های شوک های روانی در افراد یکسان نیست. مهمترین نشانه ای که معمولاً از بعد از یک فشار عصبی شدید در شخص رخ می دهد احساس ترس نسبت به ساده ترین امور زندگی مثل شنیدن صدای بلند اعم از صدای تلفن یا آیفون و اضطراب شدید بدون دلیل است.

 بارها شنیده شده که افراد پس از یک حادثه تکان دهنده در زمان های مختلف درگیر اضطراب های شدید هستند. این افراد معمولاً ضربان قلبشان نیز بیشتر می شود و حتی ممکن است به تنگی نفس هم دچار شوند. یعنی نوع تنفس افرادی که درگیر حمله عصبی هستند غیر استاندارد است. 

اما ترس و اضطراب و یا افزایش ضربان قلب تنها بخش کوچکی از علائم شوک عصبی است. مثلاً آمارها اینطور نشان می دهد که جوانان پس از پشت سر گذاشتن شوک عصبی، به مدت طولانی درگیر خشم درونی و عصبانیت های لحظه ای می شوند. این نشانه در افراد مسن بیشتر در بخش کم توانی و خستگی خودش را نشان می دهد. به هر حال اختلالات خواب، مشکلات گوارشی، بی قراری و بی تمرکزی و حتی انزوا و اندوه هم از نشانه های مهم شوک عصبی است. 

علت شوک عصبی در افراد در سنین مختلف

یک سری عوامل مستقیم وجود دارد که سبب می شود تا شخص دچار شوک عصبی شود. مثلاً بروز واقعه استرس زا و حادثه ای غیر منتظره از عوامل مستقیمی است که معمولاً شخص را درگیر حمله های عصبی می کند. علت شوک عصبی در یک شخص می تواند تصادف شدید باشد، در شخص در سنین جوانی بروز مشکلات عاطفی شدید خود شوک عصبی محسوب می شود. شنیدن خبر مرگ ناگهانی در هر رده سنی از مهمترین دلایل چنین حملاتی در افراد است. 

اما علت شوک عصبی گاه به صورت مستقیم در لحظه نیست. مثلاً ممکن است شخصی در گذشته واقعه تلخی را پشت سر گذاشته است که رفته رفته با افزایش سن در او سبب ایجاد شوک عصبی شده است. نوجوانانی که در طول دوره تحصیل خود استرس های زیادی کشیده اند و یا کودکانی که شاهد طلاق پدر و مادر خود با سطح درگیری بالا بوده اند، در بزرگسالی ممکن است به بیماری شوک عصبی دچار شوند. حتی استرس هایی که از سنین کم تا سنین بالا به صورت مکرر تکرار می شوند، نیز سبب خواهد شد تا حساسیت عصبی در افراد بیشتر شود. 

عواقب شوک عصبی بر روح و جسم انسان

شوک عصبی واکنش حاد استرسی شناخته شده و وقتی درمان نشود، قطعاً عواقب جبران ناپذیری در بر خواهد داشت. در واقع کسانی که شوک عصبی را تجربه کرده اند و همچنان با آن درگیر هستند معمولاً بیشترین آسیب را در بخش روانی دارند. البته که بیماری های قلبی، گوارشی و کاهش سیستم ایمنی بدن نیز بخش مهمی از عواقب شوک عصبی واکنش حاد استرسی محسوب می شود. طبق آماری که در سال 1403 در مورد عواقب حمله عصبی وجود دارد 76 درصد از افراد با مشکلات روانی ناشی از شوک عصبی دست و پنجه نرم می کنند. 

یکی از اختلالات رایج پس از شوک عصبی در افرادی که حوادثی مثل تصادف، سوانح طبیعی و همینطور جنگ را تجربه کرده اند، ASD یا استرس پس از ضربه نامیده می شود. چنین افرادی اغلب درگیر اضطراب شدید بوده و یک ترس کلی با خود دارند. خیال پردازی های تراژیک نیز بخشی از این اختلال محسوب می شود. 

آمارهای جدید در سال 1403 نشان می دهد که معمولاً کسانی که تجربه تهدید جانی یا جسمی دارند با مشکل PTSD یا اختلال استرس پس از سانحه روبرو می شوند. این افراد ضمن ترس همیشگی، معمولاً دچار هراس خوابی ( اختلال در خواب و یا خواب سبک) می شوند. 

از عواقب شوک عصبی حتی می توان به افسردگی پس از زایمان نیز اشاره کرد. طبق بررسی های جدیدتر مشخص شده است که حمله عصبی در افراد ممکن است سبب بروز اختلال اضطراب عمومی شود. این اضطراب به تدریج بیشتر هم می شود به طوری که شخص در طول زندگی خود درگیر نگرانی های بی مورد است و حتی نمی تواند در محیط کاری خود فعالیت مناسب و قابل قبولی داشته باشد. 

شوک عصبی اغلب با Depression تایید می شود. شخص احساس افسردگی شدید کرده و هیچ چیز او را خوشحال نمی کند. انرژی او کم می شود و مدام از عدم تمرکز در ساده ترین امور زندگی گلایه دارد. احساس ناامیدی در این افراد بسیار زیاد است.

مراقب جسم خود باشید!

وقتی از عواقب شوک عصبی واکنش حاد استرسی صحبت شد بیشترین آمارها به اختلالات روانی اختصاص یافت اما بیماری های قلبی و عروقی در افراد بالای 45 سال، نظیر افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب و ... نیز از موارد مهم محسوب می شود. 

بر اساس جدیدترین تحقیقاتی که از سوی تیم پزشکی در مورد شوک عصبی در سال 1403 به دست آمده است، رقم قابل توجهی از افراد معمولاً درگیر اختلالات گوارشی مثل سندروم روده تحریک پذیر می شوند. حتی شخص دچار زخم معده می شود. 

در نهایت جدیدترین اطلاعاتی که به دستمان در خصوص آمار افراد دچار شوک عصبی در دو سال اخیر رسیده است این افراد در خوردن غذا نیز دچار اختلال می شوند. شخص ممکن است درگیر پرخوری و یا کم اشتهایی شدید شود.

 حتی افراد زیادی وجود دارند که قدرت تکلم طبیعی خود را از دست می دهند و به اصطلاح نمی توانند کلمات را به خوبی و مثل همیشه ادا کنند. این افراد گلایه دارند که صداهای مختلف در گوششان تکرار می شود. 

متخصص گفتاردرمانی در تهران، برای رفع مشکلات تکلم ناشی از شوک عصبی

طبق آماری که وجود دارد اگر شخص پس از شوک عصبی درگیر اختلالات روانی شده باشد، عدم قدرت تکلم صحیح و درست در او از نشانه های بارز است. در واقع افراد نمی توانند به راحتی حرف بزنند و حتی گاهی زبانشان قفل می شود. 

گفتار درمانی در تهران

افرادی که با مشکلات گفتاری ناشی از شوک عصبی دست و پنجه نرم می کنند، می بایست به سراغ بهترین متخصص گفتار درمانی در تهران بروند. دکتر دشتله یکی از متخصصان حاذق گفتار درمانی و شناخت رفتاری است که به واسطه تخصص بالا و تجربه کاری قابل توجه خود می تواند اقدام به تحلیل اصولی مشکلات گفتاری ناشی از شوک عصبی در اشخاص نموده و همینطور با ایجاد تیم های درمانی و تجویز روش های به روز گفتاردرمانی در این زمینه کاملاً موفق عمل نماید. 

تمرین های ورزشی، مهارت مدیریت استرس، تکنیک های تعامل با دنیای بیرون و آموزش مهارت های ارتباطی و اجتماعی بخش مهمی از روش کاری متخصص گفتار درمانی محسوب می شود. تجویز دارو نیز در کنار روش های بالا به شخص کمک می کند تا بتواند به زندگی عادی خود برگردد. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها