کد خبر: 775529
|
۱۴۰۵/۰۳/۰۹ ۱۰:۲۸:۰۲
| |

نگران تیم ملی هستیم؛

از کمپ تیم ملی در مکزیک تا سفر به آمریکا/ چرا همیشه روایت‌های فدراسیون با واقعیت فاصله دارد؟

متاسفانه این چندمین بار در چند ماه گذشته است که اتفاقی پیرامون تیم ملی رخ می دهد و روایت فدراسیون با آنچه دیگران روایت می کنند زمین تا آسمان تفاوت می کند.

از کمپ تیم ملی در مکزیک تا سفر به آمریکا/ چرا همیشه روایت‌های فدراسیون با واقعیت فاصله دارد؟
کد خبر: 775529
|
۱۴۰۵/۰۳/۰۹ ۱۰:۲۸:۰۲

جدیدترین اتفاق پیرامون تیم ملی ایران در مسیر حضور در جام جهانی تغییر کمپ ملی‌پوشان از آریزونای امریکا به تیخوانای مکزیک بوده است. در مورد این تغییر چند روایت متفاوت مطرح شده که همگی فاصله‌ای نجومی با هم دارند. 

به گزارش روزنامه «اعتماد» تیم ملی ایران در شرایطی برای حضور در جام جهانی آماده می‌شود که هنوز تکلیف ویزای بازیکنان و کادر فنی مشخص نشده است. شنبه هفته گذشته حوالی غروب در خبری اختصاصی که در اعتمادآنلاین منتشر شد، نوشتیم که کمپ تیم ملی از امریکا به مکزیک منتقل خواهد شد. خبری که ساعاتی بعد به صورت رسمی توسط فدراسیون فوتبال اعلام شد. با این حال در آن گزارش اشاره‌ای به دلایل این تصمیم نکردیم. فدراسیون فوتبال جابه‌جایی کمپ تیم ملی از امریکا - محل بازی‌های ایران در جام جهانی- به مکزیک، دیگر میزبان مشترک مسابقات را یک دستاورد خواند که بر اساس تصمیم مدیران فدراسیون انجام شده است. تضمین امنیت، تسهیل صدور روادید و آرامش روانی تیم از جمله دلایلی بود که برای این تغییر مطرح شدند.

با این حال طی روزهای بعد اخباری منتشر شد که روایت فدراسیون فوتبال را به صورت کامل زیر سوال برد و ابهامات اساسی در سرنوشت تیم ملی به وجود آورد. در مهم‌ترین اخبار کلودیا شینباوم، رییس‌جمهور مکزیک اظهار داشت فیفا از او خواسته که تیم ملی ایران را به مکزیک راه بدهد به این دلیل که امریکایی‌ها گفته‌اند نمی‌خواهند تیم ملی ایران در طول جام جهانی در امریکا حضور داشته باشد! این بخشی از صحبت‌های کلودیا است که خبرگزاری «ایرنا» منتشر کرد: «فیفا پس از آنکه ایالات متحده اعلام کرد که نمی‌خواهد تیم ایران در طول مسابقات در این کشور بماند. با وجود اینکه ایران هر سه بازی گروهی خود را در آنجا انجام می‌دهد با دولت او تماس گرفت.»

کاملا مشخص است که اظهارات رییس‌جمهور مکزیک چقدر با روایت مدیران فدراسیون فوتبال تفاوت دارد. از «انتخاب» کمپ تیم ملی در مکزیک تا «اجبار» کوچ به تیوخوانا. از «مخالفت امریکا با میزبانی از ایران» تا «تصمیمی برای آرامش تیم ملی». از راهی برای «صدور راحت‌تر ویزا» تا قرار گرفتن زیر «فشار دریافت ویزای مولتی یا ساعتی».

فدراسیون فوتبال طی روزهای گذشته واکنشی به اظهارات رییس‌جمهور مکزیک نشان نداده و مقابل انتقاد رسانه‌ها از این وضعیت هم موضعی اتخاذ نکرده است. انتقاداتی که بر چند پایه مشخص استوار است: آیا این همان شأنیتی است که فدراسیون فوتبال برای تیم ملی در نظر داشته است؟ اینکه امریکا به عنوان میزبان سه بازی ایران در جام جهانی بگوید حتی حاضر نیست کمپ تمرینی در اختیار ایران قرار بدهد و اجازه نخواهد داد بازیکنان شب در امریکا اقامت کنند؟ به نحوی که تیم ملی مجبور شود به کشور همسایه سفر کند و برای هر بازی از کشوری به کشور دیگر برود و برگردد؟

نکته بعد اینکه با این تغییر تکلیف ویزای بازیکنان و کادر فنی چه می‌شود؟ مدیران فدراسیون از تسهیل در صدور ویزا بعد از تغییر کمپ گفتند اما به نظر می‌رسد این مساله فقط برای مدیران فدراسیون و همراهان تیم ملی سودبخش باشد. چرا که بازیکنان در هر صورت باید برای رفتن به ایالات متحده از مکزیک ویزا دریافت کنند. با این تفاوت که قبلا یک بار ویزا می‌گرفتند و یک بار وارد می‌شدند و حالا باید ویزای مولتی یا ساعتی بگیرند و دست کم سه بار ورود و خروج داشته باشند. مساله بسیار مهم دیگر اینکه فاصله بازی‌های ایران در جام جهانی 5 روز است. اگر آن طور که رییس‌جمهور مکزیک گفته امریکا مخالف اقامت تیم ملی در این کشور باشد، تکلیف رفت و آمد و ریکاوری بازیکنان چه خواهد شد؟ آیا آن طور که شایعه شده قرار است ویزای ساعتی به بازیکنان تیم ملی داده شود؟ به این معنا که آنها چند ساعت مانده به بازی به شهر میزبان برسند و به ورزشگاه بروند و بعد از اتمام مسابقه مستقیم به فرودگاه برگردند؟ اگر چنین باشد چطور تیم ملی قرار است ریکاوری داشته باشد؟ هر فرد تازه آشنا شده‌ای با فوتبال می‌داند یک تیم فوتبال بعد از پرواز و قبل از بازی باید دست کم 24 ساعت ریکاوری کند. از سمت دیگر اگر بازیکنان قرار است قبل از بازی یک شب در ایالات متحده بمانند و سپس به میدان بروند همان مشکلات و نگرانی‌های سابق در مورد فعالیت مخالفان و فشار روی بازیکنان به قوت خود باقی خواهد ماند. 

متاسفانه این چندمین بار در چند ماه گذشته است که اتفاقی پیرامون تیم ملی رخ می‌دهد و روایت فدراسیون با آنچه دیگران روایت می‌کنند زمین تا آسمان تفاوت می‌کند. به این نمونه‌ها توجه کنید: 

رییس فدراسیون و دبیرکل فدراسیون راهی کانادا شدند تا در مراسم فیفا حاضر شوند اما بعد از مخالفت پلیس مهاجرت کانادا به کشور بازگشتند. مدیران فدراسیون مدعی شدند آنها اجازه ورود داشتند اما خودشان نخواستند بروند و برگشتند. در حالی که مقامات سیاسی کانادا اعلام کردند به مهدی تاج و هدایت ممبینی اجازه ورود داده نشد.

مورد دیگر بحث جلسه با رییس فیفا در زوریخ بابت نحوه حضور در جام جهانی بود که به جلسه غیررسمی با دبیرکل فیفا در ترکیه تبدیل شد. مدیران فدراسیون از گرفتن تضمین از مقامات فیفا گفتند اما مدیر فیفا از همفکری و مشورت دادن به فدراسیون ایران گفت؛ به این معنا که تضمیمی در کار نیست. 

طی روزهای گذشته اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال با سر و صدای زیاد انصراف خودشان را از سفر به جام جهانی در رسانه‌ها اعلام کردند اما بعد مشخص شد آنها اصلا نمی‌توانسته‌اند به امریکا بروند. ورزش سه در این رابطه نوشت: بسیاری از مدیرانی که امروز درباره «نرفتن به امریکا» صحبت می‌کنند، از ابتدا هم مجوز و شرایط این سفر را نداشتند و حالا تصمیمی را اعلام می‌کنند که عملا پیش‌تر برایشان گرفته شده بود.

ادعای بازی دوستانه با اسپانیا و پرتغال و لهستان، ماجرای سفر به امریکا برای مراسم قرعه‌کشی که حواشی بسیاری به دنبال داشت و اتفاقات دیگر همگی جزو مواردی دسته‌بندی می‌شوند که روایت فدراسیون با روایت‌های اصلی و آنچه در واقعیت رخ داده تناقض دارد. 

تمام این مسائل ما را نسبت به شرایط تیم ملی در بازی‌های جام جهانی بسیار نگران می‌کند. باور عمومی هواداران این است که فدراسیون اتفاقات را جوری روایت می‌کند که با اهداف خودش سازگاری دارد نه با منافع ملی. امروز این سوال مطرح می‌شود آیا فدراسیون همان طور که روایات خودش را در رسانه‌ها مطرح می‌کند به مقامات گزارش می‌دهد؟ اگر چنین است مقامات کدام روایت را مبنای تصمیم‌گیری قرار می‌دهند؟ اظهارات رییس فدراسیون که می‌گوید ما تصمیم گرفتیم به مکزیک برویم یا صحبت‌های رییس‌جمهور مکزیک که می‌گوید چون امریکا اجازه اقامت به بازیکنان تیم ملی ایران را نداد پذیرفتیم آنها به کشور ما بیایند؟ 

امروز که این گزارش منتشر می‌شود تنها 12 روز تا شروع جام جهانی فرصت داریم و ایران یکی از معدود کشورهایی است که نه تکلیف لیست نهایی‌اش مشخص شده و نه تکلیف ویزاهایش. سایت فوتبال 360 این وضعیت را چیزی شبیه به یک فاجعه قلمداد کرده و نوشته: عزت و شأن تیم ملی ایران اصلا رعایت نشده. از همه بدتر اینکه فدراسیون فوتبال ایران هم روی آن سرپوش گذاشته و در چرخشی عجیب، از این تغییر کمپ به عنوان دستاورد نام برده شده است. حضور تیم ملی ایران در امریکا برای جام جهانی از مدت‌ها قبل در هاله‌ای از ابهام قرار داشته و فدراسیون فوتبال ایران گفته برای آنکه عزت ایران لحاظ شود، 10 شرط برای فیفا گذاشته و خواسته همگی ضمانت شوند. حالا اگر اظهارات رییس‌جمهور مکزیک مبنی بر اینکه امریکا با علم به اینکه هر سه بازی تیم ملی در این کشور برگزار می‌شود، اجازه نداده حتی کمپ تمرینی ایران در این کشور دایر باشد، مورد وحشتناکی است؛ آنقدر بد و عجیب که باید تاج و اطرافیانش، بازتعریفی جدی درباره واژه‌های شأن و عزت داشته باشند. 

 

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها