قانونگریزان یاد قانون افتادند/ نادیده گرفتن مصالح ملی و زیبایی فوتبال توسط فدراسیون
نخیر آقای تاج! بدعت رفتن استقلال خوزستان به تبریز برای برگزاری یک بازی نیست که اگر اینطور بود دربی رفت در اراک برگزار نمی شد!

جمعه عصر جشن قهرمانی تراکتور مقابل چشمان دهها هزار نفر از هواداران این تیم در تبریز برگزار شد. یک روز پس از برگزاری جشن قهرمانی رسمی این تیم در استادیوم تقریبا خالی غدیر اهواز؛ آن جشنی که هم پوشش خبری بزرگتری داشت و هم از تلویزیون به صورت زنده پخش شد.
به گزارش روزنامه اعتماد، گرچه جشن روز جمعه به اندازه کافی پرشور بود چرا که به هر حال نخستین قهرمانی تاریخ تیتیها در لیگ برتر به حساب میآید اما حس و حال برگزاری این جشن درست بعد از آخرین بازی لیگ و سوت پایان مسابقه همراه با مراسم اهدای مدال کجا و جشنی که فردای آن روز برگزار میشود کجا؟
و حالا که تمام این داستانها به اتمام رسیده جا دارد این سوال را که سوال مشترک بازیکنان و هواداران و مدیران تراکتور بود بپرسیم که چه اشکالی داشت بازی هفته آخر تراکتوریها در تبریز برگزار میشد؟ در روزهای گذشته به این موضوع پرداختیم که فدراسیون و سازمان لیگ در مورد جشن قهرمانی تراکتور رفتار درستی از خود نشان ندادند. ابتدا گفتند مشکلی نیست و بازی با نساجی جام به تراکتور داده شود. بعد گفتند هفته آخر این اتفاق بیفتد و مشکلی نیست اگر استقلال خوزستان بخواهد به تبریز برود. بعد گفتند این بدعت است و باید جام در همان استادیوم غدیر اهواز اهدا شود. این در حالی بود که استقلال خوزستان مشکلی نداشت به تبریز برود و حتی میتوانست از این قضیه منتفع هم بشود. اساسا تیم میزبان این حق را دارد که هر استادیومی دلش خواست در هر شهری را به عنوان میزبان به سازمان لیگ اعلام کند و اگر همیشه تیمها استادیوم شهر خودشان را معرفی میکنند به خاطر حمایت هواداران و منتفع شدن از مواهب مالی میزبانی است. وگرنه هیچ الزامی برای هیچ باشگاهی وجود ندارد که حتما بازی را در شهر خودش برگزار کند.
اما اینکه در چنین شرایطی فدراسیون محکم ایستاد و گفت امکان ندارد استقلال خوزستان بتواند شهر تبریز را به عنوان میزبان بازی با تراکتور معرفی کند تا تیتیها بتوانند درست پس از سوت پایان آخرین بازی لیگ و بعد از 90 دقیقه تشویق تیمشان در یک بازی رسمی جام را بالا ببرند بسیار شبههبرانگیز است. از منظر فوتبالی همانطور که گفته شد این کار میتوانست علاوه بر افزایش شور و اشتیاق مردم از نظر مالی هم بسیار به اقتصاد فوتبال کمک کند. حجم گردش مالی مراسمی که پخش مستقیم سراسری دارد با مراسمی که از رسانهها و شبکههای استانی بازتاب داده میشود زمین تا آسمان فرق میکند. از نظر اجتماعی هم حتما انتقال میزبانی بازی آخر از اهواز به تبریز بسیار توجیهپذیر و منطقی بود. با توجه به شرایط کشور و مسائلی که همه در جریان هستیم این هماهنگی و انعطاف قطعا در بالا بردن روحیه انسجام ملی اثر مثبت میگذاشت. مخصوصا اینکه چنین فضایی تحت لوای مسابقاتی با نام «جام خلیج فارس» شکل میگرفت؛ یعنی نور علی نور! حتی شاید بتوان گفت اگر مراسم قهرمانی بعد از یک بازی رسمی برگزار میشد احتمالا شاهد بینظمیهای شکل گرفته در جشن خصوصی تراکتوریها در روز جمعه نمیبودیم. چرا که اول از همه به خاطر قوانین سازمان لیگ آن همه فرد اضافه بدون آیدی کارت اجازه حضور در کنار زمین را پیدا نمیکردند، همچنین نحوه عبور و مرور هواداران هم با دقت بیشتری زیرنظر گرفته میشد.
اما مشخص نیست فدراسیون دقیقا چرا چنین فرصت تاریخی و مهمی را به راحتی از دست داد. برخی میگویند مدیران فدراسیون که به خاطر اهمال خودش در پروندههای قضایی این فصل فوتبال از جمله پرونده بیرانوند با اتهام طرفداری از تیم تراکتور مواجه شده بود خواست با مخالفت در مساله جابهجایی میزبانی هفته آخر بگوید ما قانونمدار هستیم و طرف هیچ تیمی را نمیگیریم! اما این قانونمداری نه تنها به چشم کسی نیامد، چون واقعا نه قانونمداری بود نه با نیت اجرای قانون صورت گرفت بلکه باعث نارضایتی همه اهالی فوتبال شد و یک جشن تاریخی را خراب کرد.
این روزها فوتبال در تمام دنیا در حال پیدا کردن مسیرهای جدید برای پیشرفت و توسعه و کسب درآمد و اثرگذاری اجتماعی بیشتر است. مثلا مسابقات فوتبال سوپرکاپ اسپانیا و ایتالیا به عربستان میرود. طرحهایی داده شده که شاید الکلاسیکو در امریکای شمالی برگزار شود. ساعت بازیهای مهم فوتبال اروپا با کشورهای چین و ایالات متحده هماهنگ میشود. آن وقت در ایران فدراسیونی که در همه زمینهها مشهور به نادیده گرفتن قوانین است به یک باره جایی که نه نیاز به قانونشکنی که صرفا احتیاج به انعطافپذیری است تا مصالح ملی تامین شود یادش میافتد که جابهجایی میزبانی «بدعت» است. نخیر آقای تاج! بدعت رفتن استقلال خوزستان به تبریز برای برگزاری یک بازی نیست که اگر اینطور بود از ابتدای این فصل دهها بار تیمهای شهرهای مختلف در استادیومهای شهرهای دیگر بازی کردند از جمله دربی که در اراک برگزار شد. شما اگر به فکر فوتبال بودید حداقل در جشن قهرمانی تراکتور شرکت میکردید!
دیدگاه تان را بنویسید