کد خبر: 646454
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ ۱۶:۳۹:۱۸
| |

قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی

پایانه های فروشگاهی اساس و پایه قوانین مالیاتی جدید هستند که باید حتما به قوانین تصویب شده در خصوص آن ها دقت داشته باشید.

قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
کد خبر: 646454
|
۱۴۰۲/۱۰/۰۹ ۱۶:۳۹:۱۸

بررسی کامل قوانین پایانه های فروشگاهی به شما کمک می کند که وظایف امور مالیاتی خود را به خوبی انجام دهید. باید دید این قوانین شامل چه مواردی می شوند و اهمیت تصویب و اجرای این قوانین در کشور چیست؟ در سال های اخیر دولت برای تامین هزینه های خود به دنبال درآمدهای مالیاتی بوده و بر همین اساس قوانین پایانه های فروشگاهی را تصویب کرده است. 

اهمیت قوانین پایانه های فروشگاهی 

اجرای قوانین مربوط به پایانه های فروشگاهی بسیار هوشمندانه است. این قوانین سبب رصد امور مالیاتی مودیان می شوند و از تضییع حق الناس جلوگیری خواهند کرد. با استفاده از این قوانین مالیات های مربوط به هر یک از کسب و کارها بهتر و دقیق تر مشخص می شوند. به این ترتیب نظارت و نگهداری بر پایانه های فروشگاهی بهتر و دقیق تر انجام می گیرد. این قوانین زیر نظر وزارت امور دارایی و اقتصاد کشور اجرا می شوند. 

انواع تجهیزات پایانه های فروشگاهی

برای اجرای دقیق تر قوانین مربوط به پایانه های فروشگاهی، از تجهیزات و ابزارهای گوناگونی استفاده می شود که هر یک از آن ها برای برخی از فرایندهای اجرایی قوانین مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در این زمینه به شرح زیر هستند:

  1. انواع دستگاه های کامپیوتری در این حوزه یکی از مهمترین ها هستند و در مراکز فروشگاهی، شرکت ها و سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرند و برخی از نیازهای مربوط پایانه ها را تامین می کنند. 
  2. دستگاه های کارتخوان بانکی نیز در این میان یکی از مهمترین ها به شمار می روند. کارتخوان ها از بانک های مختلف در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و فرایند پرداخت را ساده تر می کنند. 
  3. درگاه های پرداخت الکترونیکی نیز در این میان یکی از مهمترین ها به شمار می روند و نقش بسزایی در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی بر عهده دارند. هر یک از این ابزارها اجرای قوانین مربوط به پایانه ها را ساده تر می کنند. 
  4. قابلیت صدور صورتحساب های الکترونیکی با انواع سخت افزارها و نرم افزار مودیان مالیاتی نیز یکی از مهمترین مواردی است که در این زمینه مورد توجه قرار می گیرد. 

اطلاعات مورد نیاز برای رعایت قانون پایانه های فروشگاهی

در خصوص رعایت قوانین مربوط به پایانه ها باید برخی اطلاعات را در اختیار سازمان امور مالیات قرار دهید. به این ترتیب روند تعیین مالیات کسب و کار شما به خوبی انجام می گیرد. ارائه این اطلاعات بخش مهمی از وظایف و تکالیف مودیان و مشمولین مالیاتی است. به همین خاطر باید برای حفظ اطلاعات و ارائه آن ها به سازمان برخی مراحل را پشت سر بگذارند. این موارد را در زیر مشاهده می کنید:

  1. مودیان باید در فولدرهای مربوطه در سامانه امور مالیاتی پایانه ها و درگاه های پرداخت الکترونیکی را ثبت کنند. در صورت اضافه کردن پایانه و درگاه پرداختی باید اطلاعات مربوط به آن را نیز در فولدرها بارگذاری کنند. 
  2. شناسه ها و اطلاعات مربوط به دستگاه های کارتخوان بانکی وارد شوند.
  3. اطلاعات هویتی هر یک از مودیان نیز باید در بخش های مورد نظر به خوبی بارگذاری شده و مورد استفاده قرار بگیرند. 
  4. شماره حساب بانکی نیز در مراحل اولیه وارد سامانه می شود و بر این اساس اطلاعات مالیاتی مربوطه تکمیل خواهد شد. 

در خصوص برخی از مراحل نام برده شده، بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام می دهد. تا 11 آبان ماه سال 1399 این شناسه ها تکمیل شده و در اختیار کاربران قرار گرفتند. 

مجازات عدم صدور شناسه یکتا 

در صورتی که مودیان از قانون پایانه های فروشگاهی سرپیچی کرده و شناسه های یکتای مربوط به آن ها را دریافت نکنند، مجازات هایی برای آن ها در نظر گرفته می شود که اجرا شده و عواقبی برای هر یک از مودیان به همراه دارد. به همین خاطر توصیه می شود که در بازه های زمانی تعیین شده حتما برای ورود به سامانه امور مالیاتی اقدامات لازمه را انجام دهید. 

پس از تصویب قوانین مربوطه برای پایانه های فروشگاهی، در صورتی که هر پایانه توسط سازمان امور مالیاتی کشور تایید نشده و به ثبت نرسد، به شبکه بانکی ایران متصل نشده و قابل استفاده نخواهد بود. به این ترتیب مودیان موظف به مراجعه به سامانه و صدور صورتحساب های الکترونیکی خود خواهند بود. علاوه بر تایید پایانه ها، مودیان باید مشخصات کامل بهره برداری از هر یک از این پایانه ها را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. در صورت تخلف از این قوانین متخلفین به مجازات اسلامی تعیین شده در قانون 6 مجازات اسلامی محکوم خواهند داشت. این مجازات ها شامل حبس نمی شوند. 

شرایط قطع پایانه های فروشگاهی 

 بر مبنای قانون پایانه های فروشگاهی در شرایط قطعی پایانه های فروشگاهی نیز تمهیداتی برای مودیان در نظر گرفته شده است که از بروز مشکلات و خسارت های جدی پیشگیری می کند. به علاوه در صورتی که مودی مسبب قطعی پایانه های فروشگاهی شود باید از برخی قوانین پیروی کند. در وهله اول مودیان موظف‌اند تا ظرف 10 روز قطعی پایانه های مورد نظر را به سامانه اطلاع داده و اقدامات مربوطه را به خوبی انجام دهند. 

قانون پایانه های فروشگاهی برای مودیان برای حوادث غیر مترقبه نیز برنامه ریزی هایی دارد. بر مبنای این قوانین در صورت بروز سیل و زلزله مودیان به مدت 10 روز معاف از ارائه گزارش به سازمان امور مالیات کشور خواهند بود.

جمع بندی

در این بخش در رابطه با انواع قانون پایانه های فروشگاهی اطلاعاتی را بررسی کردیم. هر یک از این قوانین در راستای رفاه حال مودیان و مشمولین نظام مالیاتی در کشور تصویب شده اند و از اهمیت بسیار زیادی در این حوزه برخوردار هستند. شما می توانید با بررسی این نکات با آگاهی بیشتری از این قوانین پیروی کنید. عدم پیروی از قوانین تصویب شده در این حوزه خسارات جبران ناپذیری برای کسب و کارها به همراه خواهد داشت. این مجازات ها بر اساس قانون 6 مجازات اسلامی تعیین می شوند و لازم الاجرا خواهند بود. 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها