کد خبر: 796924
|
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ ۰۸:۱۵:۵۶
| |

جلال رشیدی کوچی: وضعیت «نه جنگ، نه صلح» موجب بلاتکلیفی در ارکان مختلف کشور است / جنگ نتیجه‌ای جز آسیب ندارد

جلال رشیدی کوچی گفت: وضعیت «نه جنگ، نه صلح» موجب بلاتکلیفی در ارکان مختلف کشور است. این شرایط می‌تواند آسیب‌هایی بیش از وضعیت جنگی به دنبال داشته باشد. به نظر من، بدترین حالت ممکن است.

جلال رشیدی کوچی:  وضعیت «نه جنگ، نه صلح» موجب بلاتکلیفی در ارکان مختلف کشور است / جنگ نتیجه‌ای جز آسیب ندارد
کد خبر: 796924
|
۱۴۰۵/۰۸/۰۴ ۰۸:۱۵:۵۶

مهدی بیک‌اوغلی‌-  جلال رشیدی‌کوچی، نماینده پیشین مجلس با روزنامه اعتماد گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

 وضعیت «نه جنگ، نه صلح» موجب بلاتکلیفی در ارکان مختلف کشور است. این شرایط می‌تواند آسیب‌هایی بیش از وضعیت جنگی به دنبال داشته باشد. به نظر من، بدترین حالت ممکن است.

در وضعیت جنگی، تکلیف روشن است؛ سیاست‌ها و عملکردها مشخص می‌شود، برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد و بر اساس آن اقدام می‌شود. در شرایط صلح نیز کشور می‌تواند بر مبنای اقتضائات آن وضعیت حرکت کند، اما بلاتکلیفی کنونی آسیب زیادی به کشور وارد می‌کند و حتی به نظر من، آسیب آن از شرایط جنگی بیشتر است.

جنگ جز آسیب نتیجه‌ای ندارد. آرزوی همه ما این است که به سمت صلح برویم و از بازگشت به شرایط جنگی پرهیز کنیم. هر کسی که ذره‌ای دلش در گرو ایران باشد، طبیعتا نمی‌خواهد کشور دوباره وارد وضعیت جنگی شود.

شرایط موجود لزوما بر پایه آرزوهای مردم پیش نمی‌رود. احساس می‌کنم به یک درگیری گسترده، پرفشار، اما محدود از نظر زمانی نزدیک می‌شویم. به نظر می‌رسد طرف مقابل از مدتی پیش این مسیر را در نظر داشته و زمانبندی اقدام خود را طوری انتخاب کند که بتواند بیشترین آسیب را وارد کند.

امیدواری به دیپلماسی یک موضوع است، اما آنچه در واقعیت دیده می‌شود، آمادگی طرفین برای یک درگیری کوتاه‌مدت و پرفشار است. امیدواریم پایان این تحولات برای مردم ایران خیر و سلامتی به همراه داشته باشد.

مهم‌ترین اقدام در داخل کشور باید تقویت اتحاد و انسجام باشد، اما به گفته او تصمیم‌ها و اقدام‌های کافی در این مسیر دیده نمی‌شود.

 برخی چهره‌ها و جریان‌ها که به بلندگوها و تریبون‌هایی دسترسی دارند، با سخنان و مواضع خود به اتحاد آسیب می‌زنند. 

مدیران گاهی مشکلات اقتصادی و پیامدهای جنگ را به عنوان دلیل تصمیم‌های خود مطرح می‌کنند، اما این تصمیم‌ها می‌توانند ناامیدی گسترده‌ای در میان مردم ایجاد کنند.

 نمی‌توان اتحاد را فقط در حوزه سیاسی تعریف کرد؛ اتحاد اصلی باید میان مردم شکل بگیرد. تصمیمات اخیر از جمله تصمیمی که درباره بازار خودرو گرفته شده، بر نگاه و روحیه مردم اثر منفی می‌گذارد.

ایجاد ثبات و انسجام تنها به همگرایی میان جریان‌های سیاسی محدود نمی‌شود و تصمیم‌گیری‌هایی که بر زندگی روزمره مردم و احساس امید آنان اثر می‌گذارد نیز اهمیت دارد.

در شرایطی که کشور با بلاتکلیفی و نگرانی از تشدید تنش روبه‌رو است، تصمیم‌های داخلی باید به تقویت اتحاد مردم کمک کنند، نه آنکه بر ناامیدی و بی‌ثباتی بیفزایند.

برای مطالعه و بررسی آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال اعتمادآنلاین در «روبیکا» و «بله» مراجعه کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها