کد خبر: 715980
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۸ ۱۹:۵۷:۵۴
| |

اژه‌ای: مجازات‌های جایگزین حبس به هیچ‌وجه نباید وهن‌آمیز باشند

رییس قوه قضاییه گفت: باید توجه داشت که مجازات‌های جایگزین حبس به هیچ‌وجه نباید وهن‌آمیز باشند.

اژه‌ای: مجازات‌های جایگزین حبس به هیچ‌وجه نباید وهن‌آمیز باشند
کد خبر: 715980
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۸ ۱۹:۵۷:۵۴

رییس قوه قضاییه گفت: مجازات‌های جایگزین حبس یک مقوله‌ قانونی و ضروری است اما باید توجه داشت که مجازات‌های جایگزین حبس به هیچ‌وجه نباید وهن‌آمیز باشند. 

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز پنجشنبه در نخستین همایش روسای دادگستری‌های سراسر کشور در مشهد افزود: تکریم ارباب رجوع و برخورد محترمانه با مردم یک اصل اساسی در قوه قضائیه است و همه مسوولان قضایی باید خود را موظف و مکلف به تکریم ارباب رجوع و حُسن خلق با مردم بدانند.

وی اضافه کرد: باید ثابت کنیم که امر قضا در جمهوری اسلامی ایران، تضمین‌کننده عدالت در ابعاد و جنبه‌های مختلف است لذا خروجی همه فرایندها و امور در ساختار قضایی و حقوقی ما باید منتهی به عدالت شود.

او ادامه داد: سوال اساسی و عمومی که در ذهن و ضمیر مردم است آن است که آیا قوه قضائیه در جهت گسترش عدالت، موفق بوده یا خیر؟ اگر این توفیق حاصل شده و مردم نیز آن را لمس کرده‌ باشند، آنگاه می‌توانیم بگوییم که قوه قضاییه در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران است.

رییس قوه قضاییه‌ گفت: مقامات و مسوولان قضایی اعتقاد دارند که ماموریت‌های قوه قضاییه با امکانات این قوه تناسب ندارد، فرض را بر صحت و درستی کامل این اعتقاد می‌گیریم، اما چنانچه مدیریت اصولی و همه‌جانبه حاکم باشد با همین شرایط و قوانین موجود و با همین امکانات، می‌توان بر بسیاری از مسایل و مشکلات چیره شد.

محسنی اژه‌ای افزود: یک مدیر قضایی باید بر زیر مجموعه‌اش نظارت کامل داشته باشد و زیر مجموعه خود را در همه امور و جوانب حرفه‌ای، هدایت کند.

او تاکید کرد: مدیران قضایی باید اموری را که به زیر مجموعه‌های خود ارجاع می‌دهند، به صورت مستمر پیگیری کنند و اجازه ندهند امور قضایی به تعویق بیفتد.

رییس قوه قضاییه‌ گفت: اینها مواردی است که نه نیاز به اصلاح قوانین دارد و نه نیاز به تجهیز اعتبار و با اتخاذ مدیریت اصولی می‌توان در پیشبرد بسیاری از امور به موفقیت رسید.

محسنی اژه‌ای افزود: مدیران و مقامات قضایی، نظارت‌های دقیق، مستمر و تعریف‌ شده بر زیر مجموعه‌های خود داشته باشند و نباید فردی را که صرفا سوابق خدماتی زیادی دارد به عنوان ناظر منصوب کرد، بلکه در تعیین ناظران باید مولفه‌های دیگری نظیر تخصص، جامعیت و انضباط را نیز مدنظر قرار داد.

وی با اشاره به سازوکارهای نظارتی دیوان‌عالی کشور بر محاکم و همچنین شعب خود اضافه کرد: نظارت دیوان‌عالی کشور بر محاکم قضایی یک اصل قانونی، اساسی و ضروری است، در این میان باید هرچه بیشتر سازوکارهای نظارتی دیوان‌عالی بر شعب خود نیز تقویت شود و ارائه آرای متفاوت در شعب دیوان عالی کشور به صفر برسد.

رییس قوه قضاییه گفت: همه مسوولان قضایی باید اهتمام مضاعف و ویژه‌ای به بیت‌المال و اموال مردم داشته باشند ، گاهی در برخی از نقاط کشور مشاهده می‌شود که وسایل نقلیه توقیفی از مردم، مدت‌ها در پارکینگ‌ها معطل می‌مانند و بلااستفاده و متروکه می‌شوند، باید توجه داشت که این حق‌الناس و ضمان‌آور است.

محسنی اژه‌ای افزود: بسیاری از این توقیف‌ها از سوی دادگستری نبوده است، اما ما می توانیم مانع این روند باشیم، همه مسوولان قضایی به این مهم اهتمام داشته باشند و هرچه سریع‌تر اموال توقیفی از مردم را تعیین‌تکلیف کنند.

او ادامه داد: مسوولان قضایی توجه داشته باشند تا آنجا که ممکن است برای مردم و شهروندان محدودیتی اعمال نکنند و چنانچه به موجب قانون و به ضرورت، فردی را ممنوع‌المعامله، ممنوع‌الخروج، ممنوع‌الملاقات و مسدودالحساب می‌کنند، به مجرد آن که آن ضرورت رفع شد، محدودیت آن شهروند هم برداشته شود.

رییس قوه قضاییه گفت: اعمال تاسیسات ارفاقی برای محکومان واجد شرایط یک اصل ضروری و قانونی است اما تاکید می شود مبادا فردی را که بیرون بودن او از زندان برای امنیت روانی و فیزیکی مردم مضر است، مشمول ارفاقات و مرخصی کنید. مبادا یک جاعل و غصب‌کننده عنوان را که از مردم کلاهبرداری کرده و علاوه بر آن، به اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی کشور نیز ضربه زده است به صورت بلاوجه شامل ارفاقات و تخفیف در مجازات کنید.

محسنی اژه‌ای افزود: روسای کل دادگستری‌های استان‌ها و سایر مقامات قضایی ذی‌صلاح به صورت مجدانه مصوبات سفرهای استانی هیات‌عالی قضایی را پیگیری کنند.

وی تاکید کرد: باید به هر آنچه در جریان سفرهای استانی به مردم وعده می‌دهیم جامه عمل بپوشانیم و چنانچه امری قابل تحقق نیست، وعده آن را به مردم ندهیم، چرا که این امر سبب سلب اعتماد مردم از ما می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها