کد خبر: 126047
|
۱۳۹۵/۰۲/۲۰ ۰۰:۰۰:۰۰
| |

دفتر آیت الله جوادی آملی اطلاعیه ای بابت صحبت های این مرجع تقلید منتشر کرد

جنجال بر سر یک واژه

ماجرای حاشیه ساز دیدار آیت الله جوادی آملی و محمد رضا عارف و صحبت های مطرح شده در آن، از جایی آغاز شد که سایت رجانیوز خبر دیدار جوادی آملی با عارف را با تیتر «کسانی که راه نفوذ بیگانگان را درفضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور می گشایند دیوث هستند.» منتشر کرد.

جنجال بر سر یک واژه
کد خبر: 126047
|
۱۳۹۵/۰۲/۲۰ ۰۰:۰۰:۰۰

اعتمادآنلاین - آیت الله جوادی آملی دیروز ( 19 اردیبهشت ماه ) با محمدرضا عارف دیدار داشت. او در این دیدار در مورد مسائل و موضوعات متفاوتی صحبت کرد اما یک بخش از صحبت های این مرجع تقلید مورد بحث و البته توجه رسانه های جریان تندرو و دلواپس قرار گرفت.


آیت الله جوادی آملی در بخشی از صحبت هایش که حاشیه ساز شد، بحث غیرت دینی را مطرح می کند و آنطور که در سایت رسمی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا که دفتر جوادی آملی تاکید دارد اخبار مربوط به دیدارها و سخنان این مرجع تقلید از آدرس فوق پیگیری نمایند. از قول این مرجع تقلید نوشته شده است : « آیت الله العظمی جوادی آملی با تبیین معنای غیرت در فرهنگ اسلامی اذعان داشتند: در فرهنگ قرآنی غیرت را معرفت هویت و غیر زدایی تشکیل می دهد و غیرزدایی هم به این معنا است که اجازه ندهیم بیگانه به حریم ما نفوذ کند و خودمان هم در کار دیگران تجسس نکنیم. بیگانه را در حریم خود راه دادن و وارد حریم غیر شدن با غیرت سازگار نیست.»

اما ماجرای حاشیه ساز این دیدار و صحبت های مطرح شده در آن، از جایی آغاز شد که سایت رجانیوز خبر دیدار جوادی آملی با عارف را با تیتر «کسانی که راه نفوذ بیگانگان را درفضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور می گشایند دیوث هستند.» منتشر کرد.

این آغاز راهی بود که خیلی زود این بخش از صحبت های جوادی آملی در شبکه های اجتماعی از جمله توییتر میان کاربران بازنشر داده شود و کاربران زیادی صحبت های این مرجع تقلید را بازنشر کنند. برخی از کاربران در واکنش به این صحبت ها نوشتند که "آیت الله جوادی عاملی در صحبت هایشان از واژه دیاثت استفاده کرده و نسبت به دیاثت سیاسی هشدار داده، سایت رجا نیوز اما واژه دیوث را استفاده کرده" و عده ای هم این موضوع را دستمایه طنز قرار دادند.

واکنش ها به حدی بود که امروز ( 20 اردیبهشت ماه ) دفتر این مرجع تقلید توضیحی در رابطه با این واژه و استفاده آیت الله جوادی آملی منتشر کرده است. در متن این توضیح نوشته شده است که « در این دیدار به کارگیری واژه ای خاص موجب برداشت ناصوابی گشته است.یکی از واژه ها و مفاهیمی که در فقه کاربرد رسمی دارد واژه ( دیاثت ) است آنچه در فهم درست رهنمودهای حضرت استاد حائز اهمیت است، کاربرد اصطلاح «دیاثت» در دانش فقه و اخلاق است که با کاربرد عرفی آن، تفاوت زیادی دارد.»

در تعریف دیاثت و دیوث دفتر این مرجع تقلید نوشته است: « توضیح اینکه فقیهان شیعه، در ابواب قضاء، حدود و شهادات، بر اساس روایات معتبر امامان معصوم (علیهم السلام) احکام متعددی برای «دیوث» و «دیاثت» مطرح کرده اند. همانطور که در کتاب شریف مجمع البحرین آمده در اصطلاح ایشان، «دیوث» به مرد بى غیرتی گفته می شود که مردان بیگانه را بر همسرش وارد مى‌کند.» اما در ادامه این توضیح اینطور نوشته شده است که « آیت الله العظمی جوادی آملی (دام ظله ) با تبیین معنای غیرت در فرهنگ اسلامی اذعان داشتند: در فرهنگ قرآنی غیرت را معرفت هویت و غیر زدایی تشکیل می دهد و غیرزدایی هم به این معنا است که اولا اجازه ندهیم بیگانه به حریم ما نفوذ کند و ثانیا خودمان هم در کار دیگران تجسس نکنیم. بیگانه را در حریم خود راه دادن و وارد حریم غیر شدن با غیرت سازگار نیست. بر اساس چنین معنای فقهی و اخلاقی معظم له با بیان اینکه کشور ما، کشوری غنی و برخوردار از نعمات و مواهب الهی است، اظهار داشتند: با وجود این همه منابع غنی در داخل کشور، واردات برخی کالاها که در کشور امکان تولید آن وجود دارد، دلیلی جزء سوء مدیریت و در برخی موارد بی غیرتی ندارد.»

جوادی آملی در چنین فضایی بحث غیرت دینی را مطرح نموده و با توسعه مفهومی نسبت به کلمه دیاثت و دیوث فرمودند کسانی که راه نفوذ بیگانگان را درفضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور می گشایند از غیرت اقتصادی و یا سیاسی برخوردار نبوده و دیوث هستند.

با این وجود دفتر جوادی آملی استفاده از کلمه «دیوث» از سوی این مرجع تقلید را منکر نشده است اما بیان کرده که منظور ایشان از این کلمه کاربرد عرفی نبوده بلکه کاربرد فقهی و اخلاقی این کلمه منظور ایشان بوده است.

اما این اولین بار نیست که استفاده شخصیت ها از واژه «دیوث» جنجال به پا می کند و حاشیه ساز می شود. تابستان سال 1392 نیز این واژه از سوی امام جمعه شهرستان انار در استان کرمان به کار برده شده بود. حسن ابراهیمی، امام جمعه این شهرستان در خطبه‌های نماز جمعه گفته بود: «مردانی که زنان آنها با آرایش از خانه بیرون می‌روند حقشان است که «دیوث» نامیده شوند.»

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها