AFC و فیفا ورود کردند، سرنوشت انتخابات چه خواهد شد؟/ فوتبال ایران در لبه پرتگاه
طبق اطلاعاتی که روز گذشته منتشر شد، فیفا و ای افسی به نامههای کفاشیان و عزیزی خادم پاسخ دادهاند.

بدون احتساب امروز 72 ساعت تا زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال باقی مانده و هنوز مشخص نیست تکلیف این انتخابات پرحاشیه به کجا خواهد انجامید. روز گذشته مشخص شد فیفا و ایافسی به دادخواهی علی کفاشیان و شهابالدین عزیزیخادم واکنش نشان دادهاند و این ممکن است همه چیز را طی روزهای باقیمانده تغییر دهد.
به گزارش روزنامه اعتماد، بعد از حذف دو رقیب اصلی مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال و عدم اعلام دلایل ردصلاحیت این دو توسط کمیتههای انتخاباتی، آنها سراغ نهادهای بالادستی فدراسیون فوتبال یعنی ایافسی و فیفا رفتند. کنار گذاشته شدن این دو رییس پیشین فدراسیون فوتبال در حالی رقم خورد که وزیر ورزش که زنگ خطر را در مورد اقدامات شکل گرفته شنیده بود، اعلام کرده بود انتخابات فدراسیون فوتبال باید رقابتی برگزار شود. با این حال طی یک فعل و انفعال عجیب و غریب و غیرشفاف در نهایت فدراسیون فوتبال اعلام کرد مهدی تاج، امیر عابدینی و حیدر بهاروند قرار است برای پست ریاست رقابت کنند. همزمان با این اتفاقات رسانه دیدبان ایران اسناد محکومیت کیفری یکی از کاندیداهای فدراسیون فوتبال را منتشر کرد که بازتاب بسیار گستردهای در رسانهها داشت. اطلاعاتآنلاین در این زمینه نوشت: با توجه به این اسناد مهدی تاج نمیتوانسته در انتخابات شرکت کند. طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال یکی از شروط شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال نداشتن هیچگونه سابقه کیفری است.
همین شرایط یعنی تایید صلاحیت فردی که طبق اساسنامه نباید تایید میشد و ردصلاحیت رقبای او بدون ذکر دلیل و انتشار مستندات علی کفاشیان و شهاب عزیزیخادم را بر آن داشت که داد خود را نزد ایافسی و فیفا ببرند. اقدامی که با تایید وزیر ورزش هم همراه شد. احمد دنیامالی که خودش در زمان ریاست فدراسیون قایقرانی در اعتراض به رفتارهای غیرقانونی کار را به محاکم بینالمللی کشانده بود، در رابطه با حواشی انتخابات فدراسیون در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حق این دو نفر است که در مجامع بینالمللی پیگیر کار خود باشند.
حال طبق اطلاعاتی که روز گذشته منتشر شد، فیفا و ایافسی به نامههای کفاشیان و عزیزیخادم پاسخ دادهاند. فرهیختگان در این زمینه نوشت: «کمیته اخلاق فدراسیونجهانی فوتبال فیفا در روز جمعه سوم اسفند (۲۱ فوریه) در نامهای محرمانه به هر دو نامزد معترض به انتخابات فدراسیون فوتبال پاسخ داده است. فیفا در ابتدا ضمن اعلام وصول نامه به این نکته اشاره کرده که طبق بند یک ماده ۶۰ منشور اخلاقی این شکایت تایید و رسیدگی میشود. در بخش دیگری از این نامه آمده که کمیته اخلاق تحقیقات درباره مسائل مربوط به انتخابات فدراسیون ایران را آغاز کرده و در زمان مقتضی AFC را هم در جریان قرار خواهد داد. احتمالا با توجه به تعطیلی آخر هفته این اتفاق امروز رخ داده باشد. در ادامه نامه اشاره شده که تحقیقات درباره فرآیند این انتخابات و شکایات و اعتراضهای وصول شده محرمانه است و برای شواهد و مستندات بیشتر از سایر ذینفعان فوتبال دعوت خواهد شد تا مدارک و اطلاعات خود را به کمیته اخلاق فیفا ارایه بدهند و ممکن است در صورت ضرورت و برای گرفتن مستندات دقیقتر و بیشتر تماس دوباره برقرار شود و اما بخش مهمتر نامه این بوده که اگر در تحقیقات به این نتیجه برسیم که دستورالعمل و اساسنامه فدراسیون ایران و فیفا در امر برگزاری انتخابات نقض شده باشد، به این موضوع ورود و تصمیم گرفته خواهد شد.»
همچنین در خبر دیگری اعلام شد که کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای رسمی از کفاشیان و عزیزیخادم درخواست مستندات کامل شکایت خود را کرده است. پیش از این ایافسی از فدراسیون فوتبال ایران خواسته بود تمام اسناد و مدارک مربوط به انتخابات را در اختیار این نهاد قرار دهد.
در شرایط حاضر و با فرض اعلام رسمی فیفا و ایافسی مبنی بر رعایت نشدن اساسنامه فدراسیون فوتبال و فیفا چند سناریو پیش روی فوتبال ایران قرار دارد. اول اینکه پیش از اعلام رسمی فیفا و ایافسی مقامات بالادستی فدراسیون فوتبال در داخل به طرقی که در قانون پیشبینی شده انتخابات فدراسیون فوتبال را به تعویق بیندازند تا مشکلات برطرف شود.
دوم اینکه فیفا یا ایافسی دستور اضافه شدن نامزدهای دیگر و حذف نامزدی که برخلاف اساسنامه تایید شده را صادر کنند تا انتخابات سر موعد برگزار شود که بسیار بعید است، چراکه فرصت تبلیغ از سایر نامزدها گرفته شده، بنابراین ممکن است آنها تعویق یا تعلیق انتخابات را اعلام کنند.
از طرف دیگر یکی از نامزدها که برخلاف اساسنامه تاکنون سمت رسمی در فدراسیون فوتبال و در نهادهای بینالمللی داشته ممکن است با مشکلاتی مواجه شود. در عین حال اگر مدیران فدراسیون فوتبال بخواهند بدون توجه به اتفاقات رخ داده انتخابات فدراسیون را به هر شکلی شده برگزار کنند ممکن است چند روز بعد از برگزاری مجمع با دستور لغو انتخابات مواجه شوند و آن وقت کمیته انتقالی در مورد ادامه فعالیت فوتبال ایران تصمیم خواهد گرفت. گرچه اگر انتخابات هم به تعویق بیفتد باز باید شاهد حضور کمیته انتقالی باشیم، چراکه ماموریت مدیران فدراسیون فوتبال در تاریخ ده اسفند به پایان میرسد و از فردای آن روز حق حضور در فدراسیون را بدون گرفتن رای از مجمع ندارند. اما کمیته انتقالی که در صورت تعویق انتخابات سر کار میآید با کمیته انتقالی که در صورت مردود شمردن انتخابات شکل میگیرد از لحاظ وجهه و دیدگاه نهادهای بینالمللی با هم تفاوت چشمگیری دارند.
طبق نقشه راهی که پیش از این برای انتخابات درنظر گرفته شده بود نمایندگان فیفا و ایافسی 48 ساعت مانده به انتخابات در تهران حاضر خواهند شد، اما با شرایط پیش آمده این انتخابات با ابرچالشهایی مواجه شده است. از یک طرف بحث بینالمللی را داریم که با شکایت کفاشیان و عزیزیخادم پیش میرود و از سمت دیگر مساله تاییدیههای چهارگانه است که طبق اطلاعات به دست آمده صادر نشده است. محکومیت کیفری فردی که هم پست داخلی داشته و هم بینالمللی دیگر چالش پیش رو است. گویا در این زمینه اطلاعات غلطی داده شده که ممکن است دردسرساز شود.
تمام این شرایط پیش آمده حاصل تفکر حذفگرایانه و بیتوجهی به قانون بوده که حالا ممکن است فوتبال ایران را به یک بنبست بزرگ بکشاند. بنبستی که رهایی از آن تنها یک تصمیم بزرگ و ملی میخواهد. آنچه در این شرایط ذهن افکار عمومی را درگیر کرده، این است که مسوولیت چنین وقایعی را چه کسی میپذیرد؟ چرا انتخاباتی که میشد همانطور که وزیر به درستی درخواست کرده بود، رقابتی و آزادانه برگزار شود به این سمت کشیده شد؟ متاسفانه دستاندرکاران عوض شنیدن اظهارات وزیر علیه او بیانیه صادر کردند و درنهایت بدون توجه به افکار عمومی کار خود را پیش بردند تا کار به اینجا بکشد.
دیدگاه تان را بنویسید