کد خبر: 681474
|
۱۴۰۳/۰۸/۰۶ ۱۱:۵۵:۲۲
| |

جلال چراغپور: روش بازی عربستان و نگرش مانچینی باهم یکی نبود

جلال چراغپور می گوید عربستان در وضعیتی است که بازیکنان بازنشسته در جاهای مختلف دنیا را می‌آورد که تماشاگر به استادیوم بیاورد.

جلال چراغپور: روش بازی عربستان و نگرش مانچینی باهم یکی نبود
کد خبر: 681474
|
۱۴۰۳/۰۸/۰۶ ۱۱:۵۵:۲۲

روبرتو مانچینی، سرمربی مشهور ایتالیایی هم در فوتبال نتیجه‌گرای عربستان دوام نیاورد و پس از حدود یک سال از هدایت تیم کنار گذاشته شد. 

به گزارش اعتماد، جلال چراغپور در گفت و گو با خبرنگار «اعتماد» درباره کنار گذاشتن این مربی بزرگ از تیم ملی عربستان گفت: در آنجا لیپی و گاس هیدینگ  هم دوره‌ای آمدند و ادامه ندادند. دانش فوتبال شاخه‌های متعددی دارد که به آن Style of the game می‌گویند یعنی نحوه ‌بازی کردن. این روش‌های مختلف در کشورهای مختلف و صاحب فوتبال تماشاچی خاص خودش را دارد مثلا انگلستان آن چیزی را می‌پسندند که بارسلونا در اسپانیا روش آنها را نمی‌پسندند یا تماشاگر برزیل فوتبالی را می‌پسندد که نژاد خودش را دارد. 

چراغپور ادامه داد: در 10 سال اخیر که مربیان متفاوتی به انگلستان رفتند این کشور تلاش کرد تا استایلش را عوض کند و این تغییر استایل باعث شده تا ذائقه آنها هم عوض شود‌. البته تیم ملی انگلیس هم تلاش می‌کند تا استایل جدید را بازی کند.

مربی پیشین تیم ملی ایران گفت: حالا وارد بحث عربستان شویم. عربستان در وضعیتی است که بازیکنان بازنشسته در جاهای مختلف دنیا را می‌آورد که تماشاگر به استادیوم بیاورد. قبلاها بهترین بازی‌هایی که انجام می‌شد ۴ تا ۵ هزار تماشاگر می‌آمدند الان به خاطر رونالدو و مانه و بنزما و بقیه، استادیوم‌های‌شان پر می‌شود. اما وقتی بازیکنان متفرقه را وارد بازیکنانی که در چمن هستند، می‌کنید نیاز به استایلی داری که آن استایل با بازیکن در خور هم باشند. عین پیچ و مهره‌ که ممکن است به هم نخورند. در فوتبال هم همین است که شما مهره و مربی را دارید اما نگرش مربی ممکن است به داشته‌های بازیکنانت نخورد در نتیجه ممکن است فوتبالی از بازیکنان بخواهی که از آنها گذشته  است. 

رییس سابق کمیته آموزش فدراسیون فوتبال افزود: سلیقه شما، شما را مانچینی می‌کند و نوع نگرش شما را گواردیولا کرده حالا اگر آن نگاه، ابزار نداشته باشد یا ابزار مقاومت می‌کند مقابل نگرش شما یا نگاه شما برند پیدا نمی‌کند. آنچه که برای قطری‌ها و عربستانی‌ها و این تیم‌ها اتفاق می‌افتد این نیست که مربیان موفق نمی‌شوند بلکه این است که آن دوتا مورد نگرش مربی نسبت به فوتبال و Styale of the game  به سرانجام نمی‌رسند. چراغپور مثال زد: مثلا مربی فوتبال با سرعت زیاد یا با پاس‌های  رو به جلو می‌خواهد اما خب سن بازیکنان و شرایط سنی آنها اجازه نمی‌دهد تا در کورس باشند در نتیجه آن فوتبالی که تماشاگر می‌پسندد آن آقا‌ نمی‌تواند اجرا کند. در فوتبال ما همین‌طور است که مربی به تیم بزرگی می‌رود. ‌روزمه مربی نشان می‌دهد در ملی و باشگاهی آدم موفقی بوده اما وقتی به کشور ما می‌آید چون سن بازیکنان ما بالا است نمی‌تواند روش بازی که در ذهنش است را اجرا کند و به جای اینکه او فوتبال ما را تغییر دهد ما نگرش او را تغییر می‌دهیم! و الان هم ‌در پرسپولیس و سپاهان و بقیه تیم‌ها شاهد هستیم.

چراغپور همچنین گفت: مانچینی در تیم ملی عربستان برعکس باشگاه های این کشور دستش باز نبود و ستاره بزرگ ‌نداشت.  از چراغپور پرسیدیم آیا انتظارات رییس فدراسیون آن کشور از این مربی منطقی بود؟ چراغپور در پاسخ گفت: یک بحثی در فوتبال تئوری وجود دارد که به آن می‌گویند players available. یعنی به لحاظ بازیکنان چی در دسترس دارید؟ این را در کلاس جهانی می‌گویند. در آنجا درس فوتبالی را می‌آموزند اما می‌گویند دلیل ندارد که تمام آن را اجرا کنید . چرا؟ چون در قسمت‌هایی از این دروس فوتبال، شما محدودیت بازیکن‌خواهی داشت. از لحاظ سن، عضله، سرعت و هوش و‌ تکنیک پایه، اگر اینها را نداشته باشید بهترین مربی ملی جهان هم‌ که باشی نمی‌توانی کارایی داشته ‌باشی. مثل تیم ملی ما که دچار این مساله شده است چون‌ کادر تیم‌ ملی نقصی ندارد و ۵ تا از بهترین‌های مربیان در گروه فنی به لحاظ تجربه و زبان دانستن و... در تیم ملی هستند.  اما چرا تغییر ماهیت نمی‌دهند؟ به خاطر همین نداشتن بازیکن در دسترس.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها