کد خبر: 705866
|
۱۴۰۴/۰۱/۱۱ ۱۸:۳۲:۳۴
| |

نکات و ملزومات رنگ آمیزی فلزات

رنگ آمیزی فلزات اگر به صورت اصولی انجام شود علاوه بر زیبا کردن آنها، میزان مقاومتشان را در برابر شرایط محیطی، زنگ زدگی و خوردگی افزایش داده و موجب دوام بیشتر آنها می‌شود. برای یک رنگ آمیزی اصولی بر روی فلزات باید مراحلی از جمله آماده سازی سطح مورد نظر، انتخاب رنگ مناسب، استفاده از تجهیزات و روش‌های رنگ آمیزی ایده آل طی شود. آماده کردن تجهیزات و رنگ مناسب و رعایت نکات مهم رنگ آمیزی بر روی فلزات، پوشش با کیفیت، زیبا و با دوامی را بر روی آنها ایجاد خواهد کرد. در ادامه به شرح بهترین رنگ برای رنگ ...

کد خبر: 705866
|
۱۴۰۴/۰۱/۱۱ ۱۸:۳۲:۳۴

بهترین رنگ برای فلزات

رنگ آمیزی فلزات اگر به صورت اصولی انجام شود علاوه بر زیبا کردن آنها، میزان مقاومتشان را در برابر شرایط محیطی، زنگ زدگی و خوردگی افزایش داده و موجب دوام بیشتر آنها می‌شود. برای یک رنگ آمیزی اصولی بر روی فلزات باید مراحلی از جمله آماده سازی سطح مورد نظر، انتخاب رنگ مناسب، استفاده از تجهیزات و روش‌های رنگ آمیزی ایده آل طی شود. آماده کردن تجهیزات و رنگ مناسب و رعایت نکات مهم رنگ آمیزی بر روی فلزات، پوشش با کیفیت، زیبا و با دوامی را بر روی آنها ایجاد خواهد کرد. در ادامه به شرح بهترین رنگ برای رنگ آمیزی فلزات و روش‌های اجرا می‌پردازیم.

بهترین رنگ برای رنگ آمیزی فلزات

انتخاب بهترین رنگ برای فلزات به عواملی از جمله بودجه شما، محیط استفاده، روش رنگ آمیزی و میزان دوام آن بستگی دارد. یکی از بهترین رنگ‌های مورد استفاده برای رنگ کردن فلزات در دکوراسیون‌های داخلی و خارجی، رنگ‌های روغنی یا آلکیدی هستند. رنگ آلکیدی استفاده شده بر روی انواع فلز دارای چسبندگی بسیار خوب و پوشش دهی قوی بوده، همچنین رنگ مورد نظر در برابر بسیاری از شرایط جوی نامناسب و رطوبت، کاملا مقاوم است. رنگ فلزات در نوع آلکیدی برای رنگ آمیزی لوازم خانگی، درب‌ها، پروفیل‌های فلزی و نرده‌ها مناسب می‌باشد. 

یکی از مقاوم‌ترین رنگ‌های صنعتی برای رنگ آمیزی انواع کفپوش‌های فلزی، اسکلت‌ها و سازه‌های فلزی، رنگ‌های اپوکسی هستند. رنگ‌های مورد نظر با چسبندگی بسیار قوی، دوام بالا در فضاهای صنعتی و پرتردد مورد استفاده قرار گرفته و در برابر نم، رطوبت، سایش و بسیاری از مواد شیمیایی مقاوم هستند. 

یکی از با دوام‌ترین گزینه‌ها برای رنگ آمیزی فلزات ، رنگ‌های الکترواستاتیک یا رنگ‌های پودری با چسبندگی فوق العاده قوی هستند. این رنگ‌های درجه یک، پوشش یکنواخت و مقاومی را برای فلزات در برابر ضربه، نم، رطوبت و خوردگی ایجاد می‌کنند. از رنگ‌های پودری برای پروفیل‌های آلومینیومی، لوازم خانگی، قطعات فلزی صنعتی و صنایع خودروسازی استفاده فراوان می‌شود. 

مناسب‌ترین رنگ فلزات که در برابر خیس شدن و نور شدید آفتاب مقاومت بسیار خوبی دارد، رنگ پلی یورتان است. رنگ‌های بی‌نظیر پلی اورتان سطح فلزات شما را ضد خش، براق و کاملاً صاف کرده و ماندگاری بسیار زیادی بر روی سطوح دارند. از این رنگ‌های مخصوص می‌توانید برای رنگ آمیزی کردن قطعات خودرو، نرده‌ها، تجهیزات فضای باز و تابلوهای فلزی استفاده کنید. 

تینرهای پلی اورتان به عنوان یک حلال ارگانیک برای کم کردن ویسکوزیته و بهبود کارایی رنگ‌های بر پایه پلی اورتان، استفاده می‌شوند.‌ این تینرها با ترکیبات شیمیایی مخصوص خود، قدرت حل کنندگی بسیار زیادی داشته و با آنها می‌توان پلیمر‌های پلی اورتان را حل نمود. از تینرهای مخصوص پلی اورتان برای صنعت‌های مختلفی از جمله صنایع چوبی، ساختمانی و خودروسازی استفاده فراوان می‌شود.

روش های رنگ آمیزی فلزات و دستگاه های مورد نیاز

برای رنگ آمیزی فلزات مختلف باید به نوع فلز و محیط استفاده آن توجه کرده و با توجه به این موضوع، از روش مناسبی برای رنگ آمیزی استفاده کنید. روش‌های مختلف رنگ آمیزی کردن فلزات شامل موارد زیر هستند: 

• رنگ آمیزی کردن سطح فلز با کمک غلطک و قلم موی مخصوص یا همان روش سنتی: برای کارهای خانگی و رنگ آمیزی سطوح کوچک می‌توانید از قلمو یا غلطک استفاده کنید. در این روش رنگ‌هایی همچون اپوکسی‌ها، ضد زنگ‌ها و رنگ‌های روغنی گزینه مناسب‌تری هستند. در این روش رنگ آمیزی شما به قلم مو در اندازه مناسب، غلطک رنگ، تینر یا حلال برای رقیق کردن رنگ، سنباده یا فرچه برای آماده کردن سطح مورد نظر احتیاج دارید. 

رنگ آمیزی فلزات

• رنگ آمیزی با کمک اسپری رنگ افشانه‌ای: برای سطوح فلزی متوسط و کوچک، این روش بسیار راحت بوده و پوشش کاملاً یکنواخت‌ تری را در مقایسه با قلم مو، بر روی سطوح مورد نظر ایجاد می‌کند. در این روش رنگ‌های ضد زنگ، رنگ‌های اکریلیک و روغنی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای این روش شما به اسپری رنگ آماده یا افشانه‌ای، دستکش و ماسک‌های تنفسی و ایمنی و برس سیمی یا همان سمباده برای آماده کردن سطح نیاز دارید. 

• رنگ آمیزی با استفاده از پیستوله بادی: در این روش رنگ مورد نظر با کمک کمپرسور هوا بر روی سطوح فلزی پاشیده می‌شود. با کمک این روش سطح کاملاً یکدست و صافی بر روی فلزات ایجاد شده و در مصرف رنگ نیز صرفه‌جویی می‌شود. با کمک روش مورد نظر می‌توانید از رنگ‌های پلی یورتان یا رنگ‌های روغنی با کنترل ضخامت لایه‌ها بر روی سطوح فلزی استفاده کنید. در روش مورد نظر به یک پیستوله بادی، کمپرسور هوا، فیلترهای رطوبت گیر، شلنگ‌های مخصوص هوا و دستکش و ماسک ایمنی احتیاج دارید. 

• رنگ آمیزی الکترواستاتیک: در روش مورد نظر رنگ پودری ایجاد شده بر روی سطوح در کوره‌های مخصوص پخته می‌شود. این روش بیشترین چسبندگی و ماندگاری را بر روی سطوح به همراه دارد. رنگ پودری ایجاد شده با کمک این روش بر روی سطوح فلزی، در برابر انواع ضربه، ترکیبات شیمیایی و زنگ زدگی‌ها مقاوم است. برای این روش شما به دستگاه پاشش رنگ‌های پودری الکترواستاتیک، محفظه مخصوص پاشش رنگ، دستگاه مکش و کوره پخت رنگ برای تثبیت شدن پوشش بر روی سطح فلزی نیازمندید. 

رنگ آمیزی فلزات

جمع بندی

برای اینکه بتوانید با استفاده از رنگ پوشش مقاوم، زیبا، ضد زنگ، صاف، یکنواخت و با دوام بر روی سطوح انواع فلزات ایجاد کنید، حتماً باید اصول خاصی را در هنگام رنگ آمیزی کردن آنها به دقت رعایت نمایید. زنگ زدایی کردن سطح فلز، استفاده کردن از آستر ضد زنگ، انتخاب کردن رنگ با توجه به نوع فلز و شرایط محیطی، اعمال کردن چند لایه نازک از این رنگ بر روی سطح فلز، تهویه مناسب و دادن زمان کافی برای خشک شدن کامل سطح رنگ، از جمله مواردی هستند که در کیفیت رنگ آمیزی و پوشش ایجاد شده تاثیرگذار خواهند بود. 

در صنایع مختلف از رنگ‌های روغنی، رنگ‌های ضد زنگ، رنگ‌های اپوکسی، رنگ‌های الکترواستاتیک و پلی اورتان برای ایجاد پوشش بر روی انواع فلز استفاده می‌شود. برای رنگ آمیزی فلزات با هر کدام از این نوع رنگ‌ها، شما به تجهیزات مخصوصی احتیاج دارید. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها