کد خبر: 715826
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۷ ۱۳:۵۰:۱۰
| |

نعیمی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین»:

سفر آقای پزشکیان به عمان می‌تواند فرصتی باشد برای مشورت و ارزیابی بیشتر درباره نتایج رایزنی‌های ایران و آمریکا

یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره سفر رئیس جمهور کشورمان به مسقط گفت: این سفر به‌عنوان یک سفر رسمی با دعوت سلطان عمان از رئیس‌جمهور برنامه‌ریزی شده بود و چارچوب خاص خود را دارد. با این حال، با توجه به نقش فعال عمان در مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، این سفر می‌تواند فرصتی باشد برای مشورت و ارزیابی بیشتر درباره نتایج آن گفت‌وگوها.

سفر آقای پزشکیان به عمان می‌تواند فرصتی باشد برای مشورت و ارزیابی بیشتر درباره نتایج رایزنی‌های ایران و آمریکا
کد خبر: 715826
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۷ ۱۳:۵۰:۱۰

لیلا پایدار- مصیب نعیمی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو باخبرنگار اعتمادآنلاین در باب چرایی اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به عمان گفت: در واقع، این سفر ارتباط مستقیمی با مذاکرات هسته‌ای ندارد. از مدت‌ها پیش، این سفر به‌عنوان یک سفر رسمی با دعوت سلطان عمان از رئیس‌جمهور برنامه‌ریزی شده بود و چارچوب خاص خود را دارد. با این حال، با توجه به نقش فعال عمان در مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، این سفر می‌تواند فرصتی باشد برای مشورت و ارزیابی بیشتر درباره نتایج آن گفت‌وگوها.

نعیمی در ادامه افزود: دیدار عمدتاً بر ابعاد سیاسی، اقتصادی و مسائل دوجانبه متمرکز بود. به‌ویژه با توجه به اشتراکات فراوان میان دو کشور و تجربیات مثبتی که در دست‌کم دو دهه گذشته داشته‌ایم. حضور سرمایه‌گذاران ایرانی در عمان و همچنین بازدید هیأت‌های عمانی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران می‌تواند بسیار مؤثر باشد. عمان از نظر موقعیت منطقه‌ای نیز جایگاه ممتازی دارد. دو کشور در دو سوی تنگه هرمز قرار دارند و همواره نقش‌آفرینی مهمی در ثبات این آبراه استراتژیک داشته‌اند. واقعیت این است که اگر همراهی و مودت میان ایران و عمان نبود، تأمین امنیت منطقه به این شکل امکان‌پذیر نمی‌شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: نگاه عمان به جمهوری اسلامی ایران، نگاهی تاریخی، راهبردی و به دور از فرصت‌طلبی است. عمانی‌ها درک عمیق و منطقی از مناسبات منطقه‌ای دارند و مسیر ارتباط با ایران را همواره باز نگه داشته‌اند؛ برخلاف بسیاری از کشورها. این نگاه فرصت‌محور نسبت به ایران، در کل ساختار حاکمیتی عمان دیده می‌شود. نه‌تنها در سطح دولت، بلکه در میان نخبگان اقتصادی و سیاسی عمان نیز این رویکرد مشهود است.

نعیمی با اشاره به مساعدت های مسقط در بزنگاه های حساس دوران تحریم تاکید: در دوران تحریم‌ها، عمان نقشی کلیدی ایفا کرد؛ چه در زمینه فروش نفت ایران و چه در ایجاد مسیرهای بانکی غیررسمی و تسهیل تبادلات مالی. آن‌ها اعلام کرده‌اند که حاضر به همکاری بانکی با اتباع ایرانی هستند و محدودیتی در این زمینه قائل نمی‌شوند. از دیگر نکات مثبت می‌توان به لغو روادید برای سفر اتباع ایرانی، تبادل هیأت‌های تجاری، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک و فعالیت پررنگ اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان اشاره کرد. این اتاق همیشه فعال بوده و نقش مؤثری در پیشبرد مناسبات اقتصادی ایفا کرده است.

به گفته نعیمی در درون کشور ما نیز جموعه مشخص برای این همکاری‌ها تعیین شده و طرف عمانی هم گروهی از سرمایه‌گذاران برجسته خود را مشخص کرده است تا ارتباط میان فعالان اقتصادی دو کشور را تسهیل کنند. در این میان، سفارتخانه‌های دو کشور هم بسیار فعال بوده‌اند. تمامی مدارک میان دو کشور با تأیید سفارتخانه‌ها رسمی می‌شود که این نیز روند همکاری‌ها را سرعت بخشیده است.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در پایان گفت: در حال حاضر، پزشکان و متخصصان ایرانی به‌راحتی می‌توانند مجوز فعالیت بگیرند و حتی به‌صورت خصوصی و بدون نیاز به شراکت با عمانی‌ها کار کنند. این امتیاز بزرگی است. ایران از نظر تعداد اتباعی که در موقعیت‌های مهم فنی، تخصصی و پزشکی در عمان فعالیت می‌کنند، بعد از کشور اول، در جایگاه دوم قرار دارد. دولت عمان نیز از این حضور حمایت می‌کند و مشوق آن است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها