کد خبر: 716072
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۹ ۱۷:۰۰:۰۰
| |

در گفت‌وگو با «اعتماد انلاین»:

ربیعی: آتش‌بس نه به‌عنوان امری مطلوب برای فلسطینی‌ها، بلکه ضرورتی برای اسرائیل و آمریکاست تا به این وضعیت خاتمه دهند؛ در شرایط کنونی بعید است اگر زمانی اسرائیل منافع خود را در تداوم جنگ ببیند، به چنین توافقی پایبند بماند

یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: موضوع صلح بین غزه و اسرائیل، که البته پیش‌تر هم در چند مرحله به‌صورت موقت تجربه شده، امری است که بیشتر بر اساس اجبار رخ داده؛ اجباری ناشی از فشار افکار عمومی جهانی و البته به‌دلیل بی‌نتیجه بودن ادامه جنگ برای اسرائیل. بنابراین به نظر می‌رسد این آتش‌بس نه به‌عنوان امری مطلوب برای فلسطینی‌ها، بلکه ضرورتی برای اسرائیل و آمریکاست تا به این وضعیت خاتمه دهند.

ربیعی: آتش‌بس نه به‌عنوان امری مطلوب برای فلسطینی‌ها، بلکه ضرورتی برای اسرائیل و آمریکاست تا به این وضعیت خاتمه دهند؛ در شرایط کنونی بعید است اگر زمانی اسرائیل منافع خود را در تداوم جنگ ببیند، به چنین توافقی پایبند بماند
کد خبر: 716072
|
۱۴۰۴/۰۳/۰۹ ۱۷:۰۰:۰۰

لیلا پایدار-  حسین ربیعی، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره پیشنهاد آتش‌بس ۶۰ روزه‌ای که «ویتکاف» به اسرائیل و حماس ارائه داده است، گفت: اسرائیل و غزه حدود دو سال است که درگیر جنگ هستند. غزه تقریباً نابود شده و این جنگ خسارت‌های بسیار سنگین جانی و مالی به‌جا گذاشته است. اکنون نوعی انزجار عمومی در افکار عمومی جهان نسبت به رفتار اسرائیل شکل گرفته و به‌وضوح می‌توان دید که ادامه این وضعیت دیگر برای جهان قابل تحمل نیست. این شرایط نمی‌تواند به همین شکل ادامه پیدا کند و لازم است که تغییری در وضعیت موجود ایجاد شود. رویه‌ای که تاکنون جریان داشته، باید متوقف شود.

ربیعی ادامه داد: موضوع صلح بین غزه و اسرائیل، که البته پیش‌تر هم در چند مرحله به‌صورت موقت تجربه شده، امری است که بیشتر بر اساس اجبار رخ داده؛ اجباری ناشی از فشار افکار عمومی جهانی و البته به‌دلیل بی‌نتیجه بودن ادامه جنگ برای اسرائیل. بنابراین به نظر می‌رسد این آتش‌بس نه به‌عنوان امری مطلوب برای فلسطینی‌ها، بلکه ضرورتی برای اسرائیل و آمریکاست تا به این وضعیت خاتمه دهند. البته این به معنای آن نیست که آتش‌بس برای فلسطینی‌ها خوشایند است، بلکه بیشتر فشار افکار عمومی بوده که اسرائیل و آمریکا را وادار کرده به فکر پایان دادن به این وضعیت بیفتند.

این کارشناس خاورمیانه همچنین با اشاره به سابقه رفتارهای اسرائیل در منطقه تأکید کرد: آنچه سال‌ها و حتی دهه‌هاست در رفتار سیاسی و امنیتی اسرائیل مشاهده می‌شود، این است که این رژیم تنها تا جایی که منافعش ایجاب کند، به هیچ‌یک از قواعد و مقررات بین‌المللی یا توافقات دوجانبه و چندجانبه پایبند نمی‌ماند. سال‌هاست علیرغم مخالفت جامعه جهانی، سازمان ملل و تمامی فشارهای بین‌المللی، به ساخت شهرک‌های غیرقانونی ادامه داده، آن هم با وجود تعهدات قبلی‌اش مبنی بر خودداری از این اقدامات.

ربیعی در پایان گفت: در شرایط کنونی هم بعید می‌دانم اگر زمانی اسرائیل منافع خود را در تداوم جنگ یا بمباران ببیند، به چنین توافقی پایبند بماند. از منظر اسرائیل، اگر ضرورتی برای حمله یا ادامه جنگ احساس شود، هیچ تضمینی برای ماندن در چارچوب یک توافق آتش‌بس وجود ندارد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها