«اعتمادآنلاین» گزارش میدهد:
رسانه سعودی: طرح کوچ اجباری در کرانه باختری شدیدتر از غزه است
یک رسانه سعودی نسبت به اجرایی شدن طرح کوچ اجباری فلسطینیان در کرانه باختری و در شرایطی که همه نگاهها به سوی نوار غزه معطوف شده، هشدار داد.

یک رسانه سعودی نسبت به اجرایی شدن طرح کوچ اجباری فلسطینیان در کرانه باختری و در شرایطی که همه نگاهها به سوی نوار غزه معطوف شده، هشدار داد.
به گزارش اعتمادآنلاین، خالد بن حمد المالک طی یادداشتی که در روزنامه سعودی الجزیره منتشر شد، نوشت: کوچ اجباری فلسطینیان از کرانه باختری اکنون با زور و خشونت اسرائیل انجام میشود. ابتدا به شهروندان فلسطینی دستور داده میشود که فوراً خانههای خود را تخلیه کنند، سپس شهرکهای اسرائیلی در همان مکان ساخته و اشغال میشوند تا در نهایت، طبق تصمیم آمریکا و اسرائیل، به خاک اسرائیل الحاق شوند. همه این اتفاقات در برابر سکوت جهان و پذیرش قانون جنگل رخ میدهد.
از سوی دیگر، رئیسجمهور ترامپ، تهدید به تخلیه نوار غزه از فلسطینیان میکند. وقتی از او پرسیده میشود که این تصمیم بر چه اساسی گرفته شده است، پاسخ میدهد: این یک تصمیم آمریکایی است و اسرائیل نیز از آن حمایت میکند. او همچنین اعلام کرده که غزه بازسازی خواهد شد، اما فلسطینیان اجازه بازگشت به آن را نخواهند داشت.
در مورد کرانه باختری، ترامپ تاکید میکند که الحاق آن به اسرائیل تصمیم درستی است. در همین حال، اسرائیل به سرعت اقداماتی را برای تسهیل این الحاق آغاز کرده است، از جمله انتقال اجباری فلسطینیان به بخشهایی از کرانه باختری، که در نهایت، کنترل و مدیریت کامل این منطقه را به اسرائیل خواهد سپرد.
اما در خصوص نوار غزه، اظهارات ترامپ آشفته و متناقض به نظر میرسد، به طوری که ناظران نمیدانند کدام یک از سخنان او قطعی است. او گاهی میگوید که این منطقه را خریداری خواهد کرد و بخشی از آن را به هر کس که در منطقه بخواهد، خواهد داد و آن را به «ریویرا شرق» تبدیل خواهد کرد، اما گاهی نیز این ایده را رد میکند و مدعی میشود که آمریکا این منطقه را تصرف خواهد کرد و هیچ جایی برای فلسطینیان در آن نخواهد بود.
ترامپ درباره سرنوشت فلسطینیان آواره از نوار غزه نیز سخن میگوید و مدعی است که مصر و اردن پذیرای آنان خواهند بود، در حالی که هر دو کشور این اظهارات را رد کرده و با هر گونه طرحی برای کوچاندن فلسطینیان از سرزمین خود مخالف هستند. چه برسد به اینکه سرزمینهایی در مصر و اردن برای اسکان آوارگان فلسطینی اختصاص داده شود.
او طوری سخن میگوید که گویی حاکم مطلق جهان است و مساله فلسطین را به عنوان سرزمینی بدون مردم و بدون قطعنامههای بینالمللی که ضامن حقوق فلسطینیان است، در نظر میگیرد. چنین رویکردی، بیپروایی او را در مطرح کردن این ایدههای خطرناک نشان میدهد.
ترامپ در مقایسه با دوره اول ریاست جمهوریاش، سرسختتر، تندروتر و بیمحاباتر ظاهر شده است. او در اظهارات و تهدیدات خود علیه فلسطینیان، حتی از رژیم اسرائیل نیز افراطیتر به نظر میرسد و تمامی قطعنامههای مشروعیت بینالمللی را رد میکند، درست همانند موضع رژیم صهیونیستی.
وقتی بدانیم که او خواستار الحاق پاناما و کانادا به آمریکا و تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» است، و حتی علیه دادگاه کیفری بینالمللی به دلیل محکومیت نتانیاهو در جنایات جنگی غزه، دستور اجرایی صادر کرده و تعرفههای گمرکی را حتی بر کشورهای دوست آمریکا، از جمله کشورهای اروپایی، افزایش داده است، درمییابیم که او جهان را گویی تحت کنترل و سلطه خود میبیند.
اما مردم غزه هرگز پیشنهاد او را برای مهاجرت به مکانهایی که آنها را «راحت و امن» توصیف کرده، نخواهند پذیرفت. او میگوید که غزه دیگر قابل زندگی نیست و فلسطینیان یا باید آنجا را ترک کنند یا کشته شوند.
این تعرض آشکار به حقوق مردم فلسطین، آن هم از سوی رئیسجمهور کشوری که باید برای صلح تلاش کند، نه بحرانآفرینی و حمایت او از جنایات اسرائیل علیه مردمی که تحت اشغال هستند، رفتاری غیرقابل قبول است. چنین سیاستی هرگز موفق نخواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید